27.2 C
Lloret de Mar
El regidor de Cultura presentant la proposta al ple

Lloret de Mar presentarà candidatura per ser la Capital de la Cultura Catalana l’any 2022

L'Ajuntament acaba de complir el tràmit principal, que és aconseguir la unanimitat del ple, una aprovació que va arribar a la sessió de dilluns.

El regidor de Cultura presentant la proposta al ple

Darreres Notícies

Lloret de Mar presentarà candidatura per ser la Capital de la Cultura Catalana l’any 2022. És una iniciativa que permet a les destinacions catalanes posar en valor els seus projectes culturals i el teixit associatiu, així com els equipaments i elements culturals dels municipis.

L’Ajuntament acaba de complir el tràmit principal, que és aconseguir la unanimitat del ple, una aprovació que va arribar a la sessió de dilluns. El proper pas és presentar tota la documentació necessària abans del 31 de gener. Al març, se sabrà si el municipi ha estat escollit.

El regidor de Cultura, Cristian Fernández, posa de relleu que Lloret, a banda de tenir un ampli ventall d’activitats al llarg de tot l’any, compta amb un patrimoni cultural molt destacat. I afegeix que seria molt positiu per a Lloret poder ser Capital de la Cultura Catalana.

Entre els objectius, hi ha també incrementar la cohesió cultural dels territoris de llengua i cultura catalanes, així com promocionar i projectar la destinació designada com a Capital de la Cultura Catalana, tant a l’interior com a l’exterior.

Com diem, Lloret de Mar presenta candidatura per ser capital per l’any 2022. Pels dos pròxims anys, ja han estat designades El Vendrell, pel 2020, i Tortosa, pel 2021.

Aquest 2019, la Capital de la Cultura Catalana ha estat Cervera. En la resta d’edicions, des del 2004 fins al 2018, els municipis escollits han estat: Banyoles, Esparreguera, Amposta, Lleida, Perpinyà, Figueres, Badalona, Escaldes, Tarragona, Ripoll, Barcelona, Vilafranca del Penedès, Vic, Reus i Manresa.

spot_img

El + Vist