Dilluns, 18 gener 2021
6.2 C
Lloret de Mar
Emergència feminista

Lloret de Mar se suma a la crida estatal per declarar l’Emergència Feminista

L'Aurora, amb el suport de l'Ajuntament, convoca tothom avui divendres a les 20.30 hores a la plaça de la Vila sota el lema 'La nit serà violeta'.

Emergència feminista

Darreres Notícies

L’esport de Lloret es mobilitza per dir ‘ja n’hi ha prou’ i reivindicar el retorn de la pràctica esportiva

Els assistents han aclamat la tornada a la pràctica esportiva i han protestat pel tracte que està rebent l'esport per part de les administracions.

El Govern deixa sense efecte la convocatòria del 14-F i anuncia les eleccions per al 30 de maig

El govern firma el decret d'ajornament de les eleccions del 14F "perquè ningú hagi de renunciar al dret a vot".

César Martínez agafa el relleu de Joaquim Martín al capdavant de la policia local de Lloret de Mar

El fins ara sotsinspector, de 55 anys, va arribar el 2009 a Lloret procedent de la policia de Granollers.

L’Hospital Sociosanitari de Lloret de Mar inicia la vacunació contra la Covid-19

S’han vacunat un total de 60 pacients i també rebran la primera dosi un total de 55 professionals, entre aquest dijous i divendres.

S’obre el termini per optar als horts de Can Ribalaigua

Els poden demanar únicament les persones empadronades a Lloret i les autoritzacions tenen una vigència de quatre anys.

El feminisme es reivindicarà aquest vespre a diferents punts de l’Estat i Lloret de Mar n’és un. A la vila, la convocatòria per declarar l’Emergència Feminista va a càrrec de l’associació de dones l’Aurora, que se suma a la crida feta per la Plataforma feminista d’Alacant sota el lema La nit serà violeta.

La cita és avui a dos quarts de nou del vespre i a Lloret la concentració es farà a la plaça de la Vila. Una membre de l’Aurora, Conxa Alférez, remarca que la intenció és denunciar el masclisme en tots els àmbits de la vida.

La convocatòria arriba després de l’estiu negre que acabem de passar pel que fa a violència de gènere, ja que a l’Estat espanyol, el mes de juliol, va morir una dona cada dos dies.

La intenció és que tothom porti un llum, sigui com sigui, per fer que la nit sigui violeta. Així doncs, s’encendran tots els llums a la vegada i, tot seguit, es llegirà un escrit reivindicatiu. Conxa Alférez remarca que a la crida hi han de respondre tant dones com homes.

La concentració a Lloret compta amb el suport de l’Ajuntament. La regidora d’Igualtat, Ana García-Castany, posa de relleu que és important impulsar accions com aquesta per conscienciar la població sobre la xacra social que representa el masclisme.

La concentració nocturna pretén ocupar carrers i places per mostrar el rebuig a la violència masclista, inconformisme davant un sistema judicial que es considera que no defensa les dones i per lluitar per a una societat justa i igualitària. A Lloret, la convocatòria la fa l’Aurora amb el suport de l’Ajuntament, a dos quarts de nou del vespre a la plaça de la Vila. Es demana que tothom porti espelmes, llanternes, fanalets, mòbils o qualsevol tipus de llum per il·luminar la nit violeta.

Cal afegir que des de fa uns dies el llaç de la rotonda s’ha tenyit de color lila en solidaritat amb la lluita feminista.

- Publicitat -

El + Vist

L’Ajuntament organitza una audiència pública sobre el pressupost del 2021

Serà aquest dijous, 14 de gener, a les 7 de la tarda, en format virtual. A través de la plataforma ZOOM.

Comencen a vacunar-se els professionals dels hospitals de Blanes i Calella

Aquesta setmana ha arribat una primera remesa de 150 dosis -75 per a cada centre- i es preveu que n'arribin més en els pròxims dies.

Força Lloret demana la retroactivitat en el pagament de les beques menjador

El grup municipal a l’oposició considera que la gestió d’aquestes ajudes no ha estat encertada i assenyala que la convocatòria s’ha fet tard, provocant que els beneficiaris només puguin gaudir-les a partir del mes de febrer.