7.7 C
Lloret de Mar
Emergència feminista

Lloret de Mar se suma a la crida estatal per declarar l’Emergència Feminista

L'Aurora, amb el suport de l'Ajuntament, convoca tothom avui divendres a les 20.30 hores a la plaça de la Vila sota el lema 'La nit serà violeta'.

Emergència feminista

Darreres Notícies

Lloret serà un dels escenaris de la nova sèrie “Bienvenidos a Edén”, de Netflix

Serà un thriller juvenil protagonitzat per Amaia Abersasturi, Amaia Salamanca, Belinda Pop, Ana Wagener, Guillermo Pfening i Albert Baró.

Miguel Molina, amb l’equip Iron Lynx, guanya les 4 hores de Barcelona

El pilot lloretenc, juntament amb els italians Matteo Cressoni i Rino Mastronardi, va pujar a l’esglaó més alt del podi.

200 persones participen en la campanya de donació de sang a Lloret de Mar

Al Centre Cívic del Rieral, es van registrar 51 donacions i 8 oferiments, mentre que al Teatre, es van fer 116 donacions i 19 oferiments.

L’Institut Rocagrossa organitza una jornada per conèixer la formació professional dual

L’esdeveniment es durà a terme aquest dimarts, al Teatre Municipal, al llarg de tot el matí: de 9h a 13h.

L’escola Immaculada Concepció participa al concurs VideoMAT, amb alumnes de Primària

En aquest certamen, els alumnes posen de manifest aplicacions de les matemàtiques o la seva presència en l’entorn a través de vídeos.

El feminisme es reivindicarà aquest vespre a diferents punts de l’Estat i Lloret de Mar n’és un. A la vila, la convocatòria per declarar l’Emergència Feminista va a càrrec de l’associació de dones l’Aurora, que se suma a la crida feta per la Plataforma feminista d’Alacant sota el lema La nit serà violeta.

La cita és avui a dos quarts de nou del vespre i a Lloret la concentració es farà a la plaça de la Vila. Una membre de l’Aurora, Conxa Alférez, remarca que la intenció és denunciar el masclisme en tots els àmbits de la vida.

La convocatòria arriba després de l’estiu negre que acabem de passar pel que fa a violència de gènere, ja que a l’Estat espanyol, el mes de juliol, va morir una dona cada dos dies.

La intenció és que tothom porti un llum, sigui com sigui, per fer que la nit sigui violeta. Així doncs, s’encendran tots els llums a la vegada i, tot seguit, es llegirà un escrit reivindicatiu. Conxa Alférez remarca que a la crida hi han de respondre tant dones com homes.

La concentració a Lloret compta amb el suport de l’Ajuntament. La regidora d’Igualtat, Ana García-Castany, posa de relleu que és important impulsar accions com aquesta per conscienciar la població sobre la xacra social que representa el masclisme.

La concentració nocturna pretén ocupar carrers i places per mostrar el rebuig a la violència masclista, inconformisme davant un sistema judicial que es considera que no defensa les dones i per lluitar per a una societat justa i igualitària. A Lloret, la convocatòria la fa l’Aurora amb el suport de l’Ajuntament, a dos quarts de nou del vespre a la plaça de la Vila. Es demana que tothom porti espelmes, llanternes, fanalets, mòbils o qualsevol tipus de llum per il·luminar la nit violeta.

Cal afegir que des de fa uns dies el llaç de la rotonda s’ha tenyit de color lila en solidaritat amb la lluita feminista.

- Publicitat -

El + Vist

Lloret impulsa un Pla de Sostenibilitat Turística per als propers 4 anys

L’alcalde, Jaume Dulsat, ha explicat que es tracta d’un projecte pioner, transversal, interdisciplinari i integrador, que té en compte tots els aspectes de Lloret de Mar, “com a destinació turística i també com a ciutat”.