20.1 C
Lloret de Mar
Rodatge de 'Trenca amb el masclisme' (Bustek Films)

Lloret de Mar se suma al 25-N i ‘Trenca amb el masclisme’

Així es titula el vídeo que es presentarà avui a les xarxes de l'Ajuntament. Aquest any la commemoració de la jornada a Lloret es dedica a la sergent Carme Ramírez.

Rodatge de 'Trenca amb el masclisme' (Bustek Films)

Darreres Notícies

Lloret se suma, com cada any, a la commemoració del 25-N, Dia internacional contra la violència masclista. Aquesta tarda s’han programat diverses activitats per commemorar una jornada que és molt necessària, perquè, tal com apunta la regidora d’Igualtat, Jennifer Pérez, encara hi ha moltes dones que són víctimes de violència masclista.

De fet, segons l’Observatori contra la Violència domèstica i de gènere, el nombre de víctimes i denúncies per violència masclista han tornat als nivells d’abans de la pandèmia.

https://twitter.com/Lloret_de_Mar/status/1463779495081562118?s=20

Tot i així, la regidora recorda que cal lluitar contra aquesta xacra social cada dia i no només el 25 de novembre.

“Encara s’ha de continuar lluitant, perquè hi ha dones que segueixen sent maltractades, i ha de ser una lluita de cada dia, no només del 25-N”

Jennifer Pérez

En aquest sentit, a banda de la violència extrema, cal tenir molt present que també hi ha un micromasclisme molt arrelat a la societat i que caldria eradicar. La regidora recorda que l’any passat van començar a fer uns tallers als instituts del municipi en aquesta línia, ja que s’ha detectat que els adolescents i joves encara tenen moltes actituds masclistes integrades en la seva quotidianitat.  

“Quan parlem de micromasclisme, parlem de situacions que podem entendre com quotidianes a les nostres relacions, però que realment no són normals ni s’han de permetre”

Jennifer Pérez

Jennifer Pérez ha volgut remarcar que aquest any la commemoració del Dia internacional contra la violència masclista és un homenatge a Carme Ramírez.

“Tots els actes del 25-N es fan en memòria de la sergent Carme Ramírez, ja que era una treballadora incansable contra la violència masclista al municipi”

Jennifer Pérez
Carme Ramírez
Carme Ramírez, a l’entrevista al programa ‘Amb Veu Pròpia’ de Nova Ràdio Lloret

Els actes d’aquesta tarda començaran a les sis de la tarda a la Plaça de la Vila, amb la lectura d’una carta de suport mutu a dones que  pateixen violències. Una activitat impulsada pel Pla Local de Ciutadania, el PLAC, que també farà una performance per denunciar els assassinats comesos per violència masclista o violència vicària.

A les set, a la sala d’actes de l’Ajuntament, l’associació de dones l’Aurora organitza una activitat interactiva per desmuntar els mites sobre la violència masclista. Les conductores seran Rocío Ruiz i Cristina Pujol. Una hora més tard, altre cop a la Plaça de la Vila, l’Aurora convoca una concentració contra la violència masclista.

Tot plegat es complementarà amb la presentació, a les xarxes socials de l’Ajuntament, del vídeo Trenca amb el silenci, elaborat per la productora lloretenca Bustek Films.

Els actes de commemoració del 25-N continuen dissabte, al migdia, a la plaça de l’Església, amb la lectura del manifest a càrrec de l’alcalde, l’entrega de premis del concurs de frases i la performance de la Caravana de les Arts.

Recordem que la frase guanyadora d’aquest any és Si ets indiferent, ets còmplice, de Joaquim Bohigas. En aquesta 13a edició s’han presentat 335 eslògans.

El mateix dissabte encara hi ha un altre acte. Es tracta de l’obra de teatre Encara hi ha algú al bosc, el relat de les supervivents de la violència sexual a la Guerra dels Balcans.

A més, el 10 de desembre s’inaugurarà el nou local de la regidoria d’Igualtat, al carrer Sant Miquel, a l’edifici d’Es Tint. L’acte s’aprofitarà també per presentar el vídeo que a partir d’avui ja es podrà veure per les xarxes.

spot_img

El + Vist