0.3 C
Lloret de Mar

Lloret de Mar, seu d’una trobada d’unitats canines policials

La previsió és reunir 35 participants de tota Espanya, amb l'objectiu de rebre formació, un aspecte en què la unitat lloretenca n'és un referent.

Dues gosses de la Unitat Canina de la Policia Local de Lloret.
Dues gosses de la Unitat Canina de la Policia Local de Lloret.

Darreres Notícies

Lloret de Mar serà a principis de febrer la seu d’una trobada amb unitats canines policials de tota Espanya. La jornada l’organitzen conjuntament la policia local i l’associació de guies canins de policies locals de l’estat.

servicios profesionales jimenez

És una convocatòria oberta a tots els cossos, amb la previsió de reunir 35 persones i els gossos corresponents. La formació, prevista el 3 de febrer, tindrà lloc a la comissaria i té com a objectiu formar unitats de K9.

gos unitat canina nens 1
L’escola Àngels Alemany de Lloret visita la unitat canina, mesos enrere.

El regidor de Seguretat, Jordi Sais, afegeix que “la policia de Lloret ja és un referent, a banda de tenir la unitat canina operativa, és formativa i per això s’ha escollir Lloret com a seu de la jornada”.

Les unitats de K9 són les que tenen gossos per detectar consum i venda de substàncies estupefaents, a més de patrullar per la via pública.

La gossa Nala, al 2016, quan va localitzar tres bosses de marihuana, amb un pes total de dos quilos.

En el cas de Lloret, actualment hi ha 3 gossos en actiu: Iron, Maya i Lluna. La voluntat és afegir-ne tres més enguany. Una de les gosses porta un ensinistrament avançat mentre que els altres dos són encara uns cadells, segons fonts del cos policial.

L’esmentada unitat fa més de 10 anys que funciona a Lloret i la valoració és molt positiva. Segons fonts municipals, bona part de les actuacions realitzades són conseqüència de l’efectivitat d’aquests animals.

spot_img

El + Vist