11.7 C
Lloret de Mar

Lloret de Mar veu amb bons ulls la nova llei contra les ocupacions conflictives

Segons fonts municipals, a la vila hi ha 459 habitatges ocupats, dels quals alguns generen problemes de convivència.

Un desnonament a Barcelona (Nació Digital).
Un desnonament a Barcelona (Nació Digital).

Darreres Notícies

El Parlament de Catalunya ha aprovat una llei contra les ocupacions que provoquen problemes de convivència a les comunitats de veïns. D’aquesta manera, els ajuntaments podran iniciar el procés per desnonar ocupes conflictius de pisos de bancs.

servicios profesionales jimenez

Els tràmits els podran engegar sempre que els propietaris no ho facin. També es podran quedar l’habitatge desnonat durant 7 anys per destinar-lo a habitatge social.

La regidora d’Habitatge de l’Ajuntament, Jennifer Pérez, valora positivament la nova llei perquè “fins ara els ajuntaments tenien les mans lligades”. Afegeix una dada important: a Lloret hi ha 459 habitatges ocupats dels quals “una “uns quants generen conflictes veïnals”.

Els ajuntaments hauran d’aportar a la justícia un informe amb actes policials i queixes o denúncies de veïns de l’immoble ocupat. I és que, sovint, els grans tenidors es desentenen dels pisos que estan buits, i de la problemàtica que hi pot haver en les ocupacions.

La nova llei vol accelerar el procés de desnonament quan s’alteri la convivència, però entitats com la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) critiquen la norma, que veuen electoralista, i temen que s’usi contra famílies vulnerables. La regidora Jennifer Pérez afegeix al respecte que “sempre s’intenta protegir les famílies, oferint una alternativa habitacional”.

spot_img

El + Vist