3.8 C
Lloret de Mar
Els esportistes a punt d'arribar a la meta del 'Camí a Lloret', el passat dissabte.

Lloret dóna el tret de sortida al Congrés Mundial de Turisme Esportiu

L'activitat 'Camí a Lloret' s'ha fet amb els clubs i esportistes de la vila, en què -juntament amb altres destinacions catalanes- s'han reunit 2.000 euros per a la Marató de TV3.

Els esportistes a punt d'arribar a la meta del 'Camí a Lloret', el passat dissabte.

Darreres Notícies

Més d’una 20a d’entitats esportives de Lloret de Mar han donat el tret de sortida al primer Congrés Mundial de Turisme Esportiu, que se celebrarà a la destinació els dies 25 i 26 de novembre.

Ha estat aquest cap de setmana, amb l’activitat prèvia anomenada “Camí a Lloret”, una iniciativa en què han participat diferents destinacions certificades en turisme esportiu.

Aquestes destinacions han estat Amposta, Calella, Girona, l’Hospitalet de Llobregat i Santa Susanna. Entre totes elles, han recorregut, a través de diferents iniciatives esportives, 900 quilòmetres. És una xifra que ha servit per recaptar 2.000 euros, que es destinaran a La Marató de TV3, que enguany està dedicada a la salut mental.

L’últim dels 900 quilòmetres s’ha fet aquest cap de setmana a Lloret de Mar, amb una vintena d’entitats esportives locals (des d’hoquei a futbol, passant per bàsquet, atletisme, natació, rítmica, aigües obertes, karate, boxa, ciclisme, esgrima, autodefensa, futbol sala, judo, patinatge, rem, taekondo, tennis o padel). Han estat acompanyades d’esportistes olímpics, com els atletes lloretencs José Luis Blanco o Àngel Mullera, a més de l’influencer Valentí Sanjuan, un esportista estretament vinculat a Lloret.

La regidora d’Esports, Ana Garcia-Castany, es mostra molt satisfeta amb la resposta de les entitats, que van poder mostrar la gran varietat de disciplines que es practiquen a la vila.

Pel que fa al rerefons solidari de la iniciativa, la regidora considera que és “un orgull” que amb la suma de totes les activitats s’hagi pogut col·laborar amb La Marató de TV3.

El primer Congrés Mundial de Turisme Esportiu se celebrarà els dies 25 i 26 de novembre. Serà en format híbrid, tant presencial com telemàtic. Hi haurà més de 60 ponents d’àmbit nacional i internacional. Alguns d’ells, faran les seves conferències de manera virtual. Aquestes, per primera vegada a Catalunya, es faran incorporant una cabina d’holograma.

Es tracta d’un esdeveniment que donarà prestigi a la destinació en matèria de turisme esportiu i que, segons la regidora, serveix per “donar valor a la tasca” que es du a terme.

Pel que fa a la reactivació del turisme esportiu a la vila, encara queden lluny les xifres del 2019, l’últim any sense afectació de la pandèmia. Tot i que les perspectives i previsions de cara al 2022 són bones, els rebrots en alguns punts d’Europa i la mala situació als països de l’Est han provocat diverses cancel·lacions en les últimes hores.

Lloret de Mar és una destinació certificada en turisme esportiu i amb especialització en sis modalitats esportives: futbol, atletisme, ciclisme, natació, esports col·lectius i triatló.  

spot_img

El + Vist