17 C
Lloret de Mar
El radar de l'Avinguda Vila de Blanes

Lloret en Comú critica que el radar de velocitat té una finalitat recaptatòria, però el Govern ho nega

Els comuns proposen que s'instal·lin, a diferents punts del municipi, semàfors de tram que es posin en vermell quan s'excedeixi la velocitat permesa.

El radar de l'Avinguda Vila de Blanes

Darreres Notícies

Lloret En Comú proposa la instal·lació de semàfors de tram amb sensor de velocitat en diverses vies del municipi, de manera que quan un cotxe anés més de pressa del permès, es posés el semàfor en vermell.

El partit, a l’oposició, critica que el radar de l’Avinguda Vila de Blanes només té un objectiu recaptatori i que hi ha altres zones que necessiten més mesures per evitar sinistres. Per aquest motiu, han presentat alternatives a aquest radar.

Un membre de la formació, Frederic Guich, és crític amb el radar de l’avinguda de Blanes i remarca que seria molt més positiu el sistema de semàfors de tram.

“Hi ha dues maneres d’implantar mesures de seguretat: una punitiva i recaptativa i l’altra, preventiva. Hem vist com l’equip de govern aposta clarament per la primera”

Frederic Guich

En concret, els comuns consideren que aquests semàfors de tram haurien d’estar ubicats en les següents vies: dos a l’Avinguda Vila de Tossa, a l’alçada de l’hotel Montañamar i de l’edifici Belai-Hotel; tres a l’Avinguda Vila de Blanes, a l’alçada de la plaça Madona Sicardis, del càmping Santa Elena, i de la comissaria dels Mossos d’Esquadra –en aquest cas, amb la retirada de l’actual radar de velocitat-. I, per últim, un més a l’Avinguda de les Alegries, a l’alçada de la comissaria de la Policia Local.

Per als Comuns també resulta preocupant la contaminació acústica i atmosfèrica provocada pels vehicles. És també per aquest motiu que consideren que cal reduir la velocitat al conjunt del municipi, per minimitzar, així, la contaminació.

En aquest sentit, el grup municipal aposta per conscienciar els conductors i per la necessitat de posar en marxa un pla de mobilitat, en què, entre altres mesures, s’aposti per l’ús del transport públic.

“Fa anys que es parla d’aquest pla de mobilitat, però no s’està aplicant i volem que Lloret tingui un trànsit sostenible”

Frederic Guich

Des de l’equip de govern, el regidor de Seguretat, Jordi Sais, nega de manera rotunda que la voluntat de l’Ajuntament amb el radar sigui recaptar diners, sinó que l’objectiu és aconseguir un canvi d’hàbits a l’hora de circular per l’avinguda Vila de Blanes. En aquest sentit, assenyala que l’ingrés que preveu el pressupost per sancions és el mateix el 2022 que el 2021.

“El radar no té una finalitat recaptatòria i ho demostra que el pressupost del 2022 preveu el mateix ingrés per sancions de trànsit que el del 2021”

Jordi Sais

Això sí, el regidor ha afegit que tenen previst millorar la senyalització per fer-la més visible i perceptible perquè els conductors sàpiguen que entren en una zona de control de velocitat.

“Instal·larem noves senyalitzacions lluminoses i perceptibles que s’està entrant a un espai amb una velocitat reduïda i hem demanat a la Generalitat que ens permeti posar petites bandes rugoses”

Jordi Sais

Respecte als permisos pertinents, Jordi Sais matisa que la Generalitat es va encarregar de col·locar la senyalització i, per tant, té constància que hi ha aquest radar i que la velocitat màxima és de 40 quilòmetres per hora. Una velocitat, per cert, que assenyala que és vigent des del 2002, quan es va aprovar la primera ordenança de mobilitat a Lloret.

El regidor de Seguretat també ha avançat que l’Ajuntament preveu anul·lar les sancions reiterades que han rebut diversos conductors abans que acabés el procediment de la primera sanció.

“Aquells conductors que hagin rebut sancions reiterades abans de finalitzar el procediment de la primera sanció podran revocar aquelles sancions que han derivat amb retirada de punts i sanció econòmica”

Jordi Sais

Finalment, el regidor ha negat de manera rotunda que el Govern municipal tingui previst instal·lar cap altre radar de velocitat al municipi i també ha explicat que dimarts vinent es farà una presentació dels projectes que es finançaran amb els fons europeus Next Generation, alguns dels quals permetran fer actuacions de millora a l’avinguda Vila de Blanes.

spot_img

El + Vist