Dimecres, 3 març 2021
10 C
Lloret de Mar
Els còmics editats

Lloret en Comú edita el còmic ‘Científiques: passat, present i futur’ per reivindicar el paper de la dona

L'objectiu és que les nenes tinguin referents femenins en el món de la ciència, un àmbit en què considera que la dona mai no ha estat prou reconeguda.

Els còmics editats

Darreres Notícies

L’Ajuntament pagarà la retroactivitat de les beques menjador des del 15 de setembre

Tots els grups de l'oposició han criticat la mala gestió de l'equip de govern a l'hora d'atorgar les beques, tot i que celebren que es pagui la retroactivitat.

La Policia Local de Lloret intervé dues festes il·legals

Les festes, amb més de 20 persones implicades, tenien lloc en finques privades i no respectaven les mesures antiCovid ni tampoc les restriccions de mobilitat.

Els treballs del camí de ronda entre Lloret i Fenals començaran en tres mesos

S’hi destinaran 730.000 euros. Aquests detalls s’han donat a conèixer en el ple d’aquest dilluns, quan s’ha ratificat per unanimitat l’acord entre l’equip de govern i la propietat.

Autodefensa Marga organitza un taller per a dones amb motiu del 8M

És una activitat gratuïta, per a noies a partir de dotze anys, amb l’objectiu d’aprendre a defensar-se i millorar l’autoconfiança.

La il·lusió i emoció de les noves obreres de Santa Cristina

Les acompanyaran els balladors, que enguany són Eduard Torrent, Enric Termes, Lluís Comas i Alex Babio.

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona, que s’ha commemorat aquest 8 de març, Lloret En Comú ha editat el còmic titulat Científiques: passat, present i futur, amb l’objectiu de donar visibilitat al paper de la dona en el camp de la ciència.

La idea va sorgir de la unitat d’Igualtat de la Universitat de Sevilla i el còmic l’ha il·lustrat la dibuixant Raquel García. Una membre de Lloret En Comú, Marga Puntada, explica que ha de servir perquè les nenes tinguin referents femenins en el món de la ciència, un àmbit en què considera que la dona mai no ha estat prou reconeguda.

Lloret en Comú en la presentació del còmic (NRLL)

El còmic, presentat amb motiu del Dia Internacional de la Dona, compta amb activitats per dur a terme al llarg de tot l’any. En aquest sentit, des dels comuns faran arribar exemplars de la publicació a les escoles i centres cívics de la vila.

Com diem, el còmic mostra el treball de diferents dones que, al llarg de la història, han destacat pel seu treball en l’àmbit científic. Dues d’elles són Hipatia, reconeguda en matemàtiques i astronomia a principis del segle V, a Alexandria, i Ada Lovelace, que a principis del segle XIX va ser la primera persona en escriure un programa per ordinador.

Una de les pàgines del còmic (NRLL)

Ho ha explicat Stella González, regidora de Lloret En Comú, que ha afegit que la resta de personatges rellevants que apareixen al còmic són Marie Curie, la primera dona en rebre un Premi Nobel; Rosalind Franklin, que va fer una important aportació als estudis de l’ADN; i Hedy Lamarr, que va inventar l’anomenat “espectre eixamplat”, el precursor de la connexió wifi.

- Publicitat -

El + Vist

El govern assegura que les escoles apliquen correctament els protocols de ventilació

El ple ha aprovat una moció de Cs amb una esmena a la totalitat del govern per recordar a les direccions de les escoles la importància de seguir les orientacions de ventilació de la Generalitat.

Consulta l’ordre del dia del ple del dilluns 1 de març (16:30 hores)

CONVOCATÒRIA PLE ORDINARI Data: Dilluns, 1 de març de 2021Hora: 16:30 h.Lloc: Es farà de manera telemàtica

Els jardins de Santa Clotilde, escenari “espectacular” del programa ‘A2veus’ de TV3

Han acollit un concert en streaming de les Roba Estesa, que han triat un cantant no professional per cantar amb elles.