22.8 C
Lloret de Mar
El bufet lliure de l'Hotel Samba, amb el menjar dividit en racions individuals per evitar el malbaratament

Lloret és el municipi català amb més establiments certificats en sostenibilitat

De moment, el 30% dels establiments d'allotjament ja compten amb el certificat Bioscore i, a més, es preveu que la xifra s'incrementi properament.

El bufet lliure de l'Hotel Samba, amb el menjar dividit en racions individuals per evitar el malbaratament

Darreres Notícies

Lloret de Mar és la destinació catalana que aglutina més establiments certificats internacionalment en la sostenibilitat turística amb el certificat Bioscore. De moment, han aconseguit el reconeixement el 30% de totes les places hoteleres, que són 15 establiments i, plegats, sumen més de 6.000 llits. Però, a més, properament la xifra s’incrementarà.

Aquest segell permet que els allotjaments tinguin indicadors del nivell de sostenibilitat i que un software elabori informes i creï una estratègia transversal per aconseguir reduir l’impacte ambiental. La gerent de Lloret Turisme, Elizabeth Keegan, creu que és una iniciativa molt bona i beneficia la destinació.

“Posa en valor la feina que fan els establiments d’allotjament de casa nostra per estar al dia en termes de sostenibilitat, continuar sent competitius i mostrar el seu compromís amb el medi ambient”

Elizabeth Keegan

Recordem que, ara fa un any, el Gremi d’Hostaleria de Lloret, amb el suport de Lloret Turisme, va signar un acord amb la plataforma Bioscore per aconseguir que tots els establiments de Lloret de Mar obtinguessin aquest certificat, que és la primera normativa internacional en sostenibilitat i allotjaments turístics.

Elizabeth Keegan remarca que es tracta d’un certificat reconegut internacionalment.

“L’aposta havia de passar per una certificació que el client final pugui reconèixer, que sigui una certificació que tingui unes garanties”

Elizabeth Keegan

A més a més, el segell està molt ben valorat pels diferents canals de distribució turística, com ara Booking, Destinia o Ecohotels. De fet, Booking ha habilitat un filtre que permet destacar els hotels que tenen aquest certificat com a establiments sostenibles quan la gent busca allotjaments per anar de vacances.

“Booking ja ha reconegut el certificat, els establiments són destacats com a establiments sostenibles i això és absolutament clau”

Elizabeth Keegan

Per ara, el certificat s’adreça només a establiments d’allotjament, però la intenció de Lloret Turisme és que s’estengui també a la resta de serveis turístics, com són la restauració, el lleure diürn i nocturn i les empreses de transport.

spot_img

El + Vist