20.1 C
Lloret de Mar
Cartell de la campanya del 2021 a tot Catalunya

Lloret es torna a sumar al ‘Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple’

La jornada solidària s'organitza aquest diumenge a la piscina municipal, amb un salt conjunt a les 12h.

Cartell de la campanya del 2021 a tot Catalunya

Darreres Notícies

Com altres anys, Lloret de Mar se suma a la campanya ‘Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple’, que s’organitza aquest diumenge, 11 de juliol, a tot Catalunya. Es fa a piscines d’arreu del territori amb un doble objectiu: conscienciar la població sobre aquesta malaltia i recaptar fons per a la fundació Esclerosi Múltiple.

L’Esclerosi Múltiple és una malaltia neurodegenerativa del sistema nerviós central que afecta el cervell, la medul·la espinal i els nervis òptics. Es calcula que hi ha uns 7.000 afectats a Catalunya.

Cartell de la campanya 'Mulla't Lloret 2021'
Cartell de la campanya ‘Mulla’t Lloret 2021’

Lloret s’afegeix a la iniciativa solidària des de la piscina municipal, que aquest diumenge organitza la marató de metres nedats i un salt conjunt a les 12 hores. L’entrada serà a preu reduït, de 3 euros, que aniran íntegres per a la fundació, a més de tot tipus de sortejos. A més, cada persona que nedi 1.000 metres a la piscina de Lloret, rebrà una invitació per a la mateixa piscina o les pistes de pàdel.

El director de la Piscina, Ricard Salines, assenyala que és una campanya “multitudinària” i la regidora d’Esports, Anna García-Castany, convida els lloretencs a participar en aquesta activitat “solidària”.

L’esclerosi múltiple és una malaltia crònica i de moment sense cura del sistema nerviós central. L’esclerosi múltiple és una de les malalties neurològiques més comuns entre les persones joves d’entre 20 i 40 anys i la segona causa de discapacitat en els països desenvolupats.

L’esclerosi múltiple també és coneguda com la malaltia de les 1.000 cares i es presenta en diferents símptomes en cada persona. El fet de tenir una diversitat de símptomes, dificulta el diagnòstic que es fa a través de diverses proves mèdiques que descarten altres malalties. Els diferents símptomes poden ser la manifestació de diferents malalties que s’han de descartar abans d’arribar a un diagnòstic definitiu.

spot_img

El + Vist