Dimarts, 2 març 2021
10.8 C
Lloret de Mar

Lloret torna a sortir al carrer per rebutjar el racisme

Unes 300 persones es van concentrar ahir dissabte a la plaça de la Vila en una convocatòria sorgida arran de la mort de Georges Floyd a Minneapolis, ofegat per un policia.

Darreres Notícies

L’Ajuntament pagarà la retroactivitat de les beques menjador des del 15 de setembre

Tots els grups de l'oposició han criticat la mala gestió de l'equip de govern a l'hora d'atorgar les beques, tot i que celebren que es pagui la retroactivitat.

L’Ajuntament de Lloret de Mar dona suport a impulsar una Llei d’Amnistia

Així s'ha aprovar arran d'una moció de Junts per Lloret i ERC, amb el suport de Força Lloret i l'abstenció dels regidors no adscrits. Cs, Lloret en Comú i PSC, molt crítics, hi han votat en contra.

Lloret tindrà un Consell Municipal de les Arts i la Cultura

Així s'ha aprovat per unanimitat al ple d'aquest dilluns amb l’objectiu d'enfortir l’activitat i el teixit cultural de la població i la seva projecció cap a l’exterior.

Les terrasses hauran de tancar-se a la una, excepte en les zones turístiques

És una de les principals novetats de l'ordenança de via pública, que aquest dilluns s'ha aprovat de manera definitiva.

El govern assegura que les escoles apliquen correctament els protocols de ventilació

El ple ha aprovat una moció de Cs amb una esmena a la totalitat del govern per recordar a les direccions de les escoles la importància de seguir les orientacions de ventilació de la Generalitat.

En record de George Floyd, de 46 anys, però també d’Ahmaud Arbery de 25, Michael Brown de 18 o Sylville Smith de 23, entre molts altres. Tots tenen en comú que han estat assassinats durant els últims deu anys. I tots eren negres. A ells es va dedicar la concentració contra el racisme que es va fer aquest dissabte a Lloret de Mar.

La convocatòria, que va aplegar unes 300 persones a la plaça de l’Ajuntament, va anar a càrrec d’un grup de veïns encapçalat per Víctor Garnier, que remarca que la situació és diferent als EUA que aquí, però cal deixar clar que aquí també hi ha racisme. En el seu parlament, Garnier va exposar un estudi de la Unió Europea que fa palès que, en l’àmbit de les accions antiracistes, l’Estat espanyol té moltes mancances pel que fa a la legislació i la seva aplicació.

També va parlar Buba Junior, que va recitar el seu poema Negro soy i va reivindicar la igualtat, perquè siguem del color que siguem tots som persones.

Buba Junior a la concentració (NRLL)

El jove poeta lloretenc recorda que és molt important el dia a dia de cadascú per evitar que les noves generacions siguin racistes; en aquest sentit, dona molta importància als petits gestos inconscients.

Una opinió que comparteix Ioia Ramos, de la Plataforma per la Pau, que assenyala a casa nostra està clar que hi ha racisme, però que els infants de per si no són racistes. I una altra mostra de racisme és el que passa cada dia al mar Mediterrani amb els refugiats. Maria Carme Bernat, també de la Plataforma per la Pau, creu que Europa ha de deixar de donar l’esquena a aquest greu problema.

Participant a la concentració amb un cartell

L’acte de dissabte va acabar amb la interpreació al violí de la cançó Oració de maig d’Eduard Toldrà, a càrrec del lloretenc Manel Alsina.

Els organitzadors de la concentració ja treballen en noves accions al llarg de tot l’any per poder combatre les actituds racistes. Entre altres coses, es plantegen la possibilitat de fer activitats a les escoles o al teatre, en col·laboració amb l’Ajuntament.

Víctor Garnier, Buba Junior, Ioia Ramos i Maria Carme Bernat
- Publicitat -

El + Vist

Oferir experiències per al turisme familiar, pot marcar la diferència a Lloret de Mar

Aquesta és una de les recomanacions que fa la consultora Castro a Lloret de Mar, per millorar la seva competitivitat amb el turisme familiar.

La vacunació a persones amb gran dependència comença aquest dimarts al CAP del Rieral

Des de l’atenció primària es contactarà via telefònica amb aquests usuaris per saber si volen rebre la vacuna. Un cop donin la seva conformitat, se’ls programarà per a la vacunació als diferents centres.

Consulta l’ordre del dia del ple del dilluns 1 de març (16:30 hores)

CONVOCATÒRIA PLE ORDINARI Data: Dilluns, 1 de març de 2021Hora: 16:30 h.Lloc: Es farà de manera telemàtica