17.9 C
Lloret de Mar

L’OIAC va atendre més de 27.000 persones el 2021, gairebé les mateixes que el 2019

La majoria, el 65%, es van tramitar amb cita prèvia. Pel que fa a l'OMIC, va recollir més de 2.500 consultes i reclamacions.

OIAC (Ajuntament de Lloret de Mar)
OIAC (Ajuntament de Lloret de Mar)

Darreres Notícies

L’Oficina d’Atenció Ciutadana de Lloret, l’OIAC, va atendre més de 27.000 persones al llarg del 2021. És la dada més destacada de la memòria de l’any passat, presentada per l’Ajuntament. La xifra s’acosta a les 29.000 atencions que es van fer el 2019, just abans de la pandèmia.

servicios profesionales jimenez

També cal destacar que el 65% d’aquestes atencions es van fer amb cita prèvia, mentre que la resta es van tramitar com a tràmits urgents. El regidor del servei, Xavi Flores, remarca que el sistema de demanar cita prèvia, que es va implantar l’estiu del 2019, funciona molt bé.

“Passem de poc més d’un 30% el 2019, al 65% actual; això ens permet endreçar molt més les cites prèvies i l’atenció al ciutadà és molt més fluïda, evitem cues innecessàries”

Xavi Flores

Cal tenir en compte que avui en dia els tràmits es poden de manera virtual, però el ciutadà té dret a ser atès de manera presencial.

“La majoria dels tràmits, per no dir tots, es poden fer de manera virtual, tot i que el ciutadà té la potestat de relacionar-se amb l’administració de la forma que cregui convenient”

Xavi Flores

Els mesos de més afluència d’usuaris van ser l’octubre, el març i el setembre.

D’altra banda, l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor, l’OMIC, va tramitar més de 2.500 consultes i reclamacions.

“Jo crec que el ciutadà està molt content perquè té una oficina municipal on adreçar-se per presentar queixes contra empreses, agències de viatges, companyies telefòniques o elèctriques, sense haver-se de desplaçar”

Xavi Flores

La gran majoria d’atencions a l’OMIC van ser consultes, gairebé 2.400. I d’aquestes, més de 1.500 van ser telefòniques. Pel que fa a les reclamacions, se’n van tramitar prop de 200.

spot_img

El + Vist