Dissabte, 16 gener 2021
6.6 C
Lloret de Mar
Maradona amb alguns lloretencs durant la seva estada a la vila

Maradona va rescatar dos nàufrags durant la seva estada a Lloret als anys 80

Segons publica el Diari de Girona, l'embarcació amb què anava el reconegut futbolista va salvar els dos únics supervivents del naufragi d'una altra barca.

Maradona amb alguns lloretencs durant la seva estada a la vila

Darreres Notícies

César Martínez agafa el relleu de Joaquim Martín al capdavant de la policia local de Lloret de Mar

El fins ara sotsinspector, de 55 anys, va arribar el 2009 a Lloret procedent de la policia de Granollers.

L’Hospital Sociosanitari de Lloret de Mar inicia la vacunació contra la Covid-19

S’han vacunat un total de 60 pacients i també rebran la primera dosi un total de 55 professionals, entre aquest dijous i divendres.

S’obre el termini per optar als horts de Can Ribalaigua

Els poden demanar únicament les persones empadronades a Lloret i les autoritzacions tenen una vigència de quatre anys.

Més de 37.000 persones visiten els equipaments culturals de Lloret al 2020

La pandèmia ha fet baixar els visitants a una tercera part respecte de l’any anterior. Les visites han generat prop de 100.000 euros en ingressos econòmics.

Avui, últim dia per utilitzar la targeta de la campanya ‘Compra a Lloret’

Donada la bona acollida que ha tingut, la previsió és repetir les targetes durant el 2021.

Amb la recent mort de Maradona, els lloretencs han recordat l’estada del reconegut futbolista a la nostra vila. Va ser als anys vuitanta i va passar deu dies a Lloret per recuperar-se d’una hepatitis.

I va ser durant aquella estada quan es va produir la gesta que recorda el Diari de Girona en la seva contraportada d’avui dijous. Segons el rotatiu, el iot en què viatjava l’aleshores futbolista del Barça va rescatar dos nàufrags en tornar de Sant Feliu de Guíxols.

Maradona explicant la seva gesta (Diari de Girona)

Maradona tenia 23 anys i es va instal·lar al xalet que un compatriota seu tenia a Lloret, per posar-se en forma després de superar l’hepatitis, tot i que el diari recorda que aquesta era la versió oficial, perquè de rumors en van córrer de tota mena.

Sigui com sigui, el rotatiu relata que, només arribar a Lloret, el pelusa i els seus acompanyants -una dotzena, la majoria argentins, entre els quals el seu mànager Jorge Cysterpiller- van decidir llogar un iot -el Puchi– al Masnou, per anar a dinar a El Dorado Petit, restaurant de Sant Feliu de Guíxols i aleshores un dels més prestigiosos de Catalunya.

A mitja tarda van embarcar per fer el camí de tornada, però entre Sant Feliu i Tossa, a l’altura de cala Salions, van trobar dos nàufrags que demanaven auxili. Es tractava de dos tripulants del iot Chaparrita, que feia poc s’havia enfonsat en aquelles aigües. Eren els únics supervivents dels sis ocupants de l’embarcació, tots ells de Roses. El rescat no va ser fàcil, a causa tant de la mala mar com de l’estat de semiinconsciència que presentaven les víctimes, i es va perllongar durant una hora.

Segons el Diari de Girona, Maradona va declarar que ell mateix va «col·laborar com tots» en l’operació de salvament. Pel que fa a la seva estada, el flamant jugador del Barça va poder continuar posant-se en forma en un circuit de muntanya, darrere de l’ermita de Sant Pere del Bosc. I el dia que marxava, Maradona es va desfer en elogis cap a Lloret de Mar i la seva gent, que -explicava- el saludaven pel carrer i l’animaven.

 

 

 

 

 

 

- Publicitat -

El + Vist

L’Ajuntament organitza una audiència pública sobre el pressupost del 2021

Serà aquest dijous, 14 de gener, a les 7 de la tarda, en format virtual. A través de la plataforma ZOOM.

Comencen a vacunar-se els professionals dels hospitals de Blanes i Calella

Aquesta setmana ha arribat una primera remesa de 150 dosis -75 per a cada centre- i es preveu que n'arribin més en els pròxims dies.

Força Lloret demana la retroactivitat en el pagament de les beques menjador

El grup municipal a l’oposició considera que la gestió d’aquestes ajudes no ha estat encertada i assenyala que la convocatòria s’ha fet tard, provocant que els beneficiaris només puguin gaudir-les a partir del mes de febrer.