14.7 C
Lloret de Mar

Maria Bruguera, campiona d’Europa de Jiu Jitsu, fa un parèntesi en el ritme de competició

La lloretenca, de 18 anys, ha decidit fer un descans, després d'anys practicant l'esport de manera intensa per centrar-se en la universitat.

Maria Bruguera, amb l'exalcalde Jaume Dulsat, a la Festa de l'Esport Lloretenc.
Maria Bruguera, amb l'exalcalde Jaume Dulsat, a la Festa de l'Esport Lloretenc.

Darreres Notícies

Maria Bruguera, campiona d’Europa de Jiu Jitsu del 2022, ha decidit rebaixar el ritme de competició i entrenaments aquesta temporada. A causa dels seus estudis universitaris, la lloretenca, de 18 anys, ha decidit fer aquest descans després de diversos anys practicant el Jiu Jitsu d’una manera molt intensa, amb el Club Tai Jitsu de Lloret de Mar.

servicios profesionales jimenez

Maria Bruguera explica que la intenció és tornar l’any 2024 a participar en competicions d’alt nivell. De moment, continuarà practicant aquest esport però d’una manera més pausada i amb l’objectiu d’aprendre noves tècniques. “He anat a viure a Girona per estudiar i he decidit que serà un any més sabàtic per tornar l’any que ve amb competicions més importants”.

Aquest parèntesi arriba després de molts anys practicant arts marcials. Va començar a fer judo quan només en tenia 4 i després va passar a formar part de la base del Club Tai Jitsu Lloret, on va començar a practicar Jiu Jitsu i va guanyar diversos campionats.

Arran de la pandèmia, va decidir que volia competir a més alt nivell i això li va permetre guanyar títols de Catalunya, Espanya i Europa, a més de participar en un Mundial. Afirma que “d’aquest esport em va agradar la disciplina i els valors que et dona, des de petita sempre m’ho he pres molt seriosament”.

Maria Burguera és una dona que destaca en un esport en què hi manquen referents i que és tradicionalment relacionat als homes. En aquest sentit, considera que l’esport femení cada vegada té “més visibilitat” però reconeix que encara queda “molt camí a fer”.

Maria Bruguera tornarà amb força l’any 2024. De moment, aquest 2023, se centrarà en els seus estudis d’Enginyeria Química sense oblidar el Jiu Jitsu, amb entrenaments més esporàdics. 

spot_img

El + Vist