14.9 C
Lloret de Mar

Marialek Márquez, del Coll i Rodés, guanya un premi EFIM amb una foto del cementiri

La fotografia, feta en una sortida amb l’institut, enquadra la línia de panteons adossats de la paret oest, en una composició diagonal en blanc i negre.

La fotografia amb què va guanyar el premi EFIM (Marialek Márquez)
La fotografia amb què va guanyar el premi EFIM (Marialek Márquez)

Darreres Notícies

Amb una fotografia del cementiri de Lloret, Marialek Márquez, alumna de segon de Batxillerat Artístic de l’institut Coll i Rodés, ha recollit un premi en el concurs Experiència Fotogràfica Internacional dels Monuments, conegut com a EFIM.

servicios profesionales jimenez

La fotografia, feta en una sortida amb l’institut, enquadra la línia de panteons adossats de la paret oest, en una composició diagonal en blanc i negre. La va presentar al concurs a través de l’assignatura de Cultura Audiovisual i, molt contenta, reconeix que guanyar va ser tota una sorpresa.

“No m’esperava guanyar i em vaig emocionar molt quan vaig veure a l’Instagram que la meva foto havia sigut una de les guanyadores”

Marialek Márquez

L’objectiu del concurs EFIM és apropar els joves al patrimoni cultural i monumental, perquè el coneguin, el valorin i el gaudeixin. Durant el novembre, tots els guanyadors gaudiran del premi d’un taller de fotografia al Palau Güell de Barcelona, on els podran acompanyar els seus docents.

La Marialek, amb en Quim Masferrer i professors, a l'entrega del premi (Institut Coll i Rodés)
La Marialek, amb en Quim Masferrer i professors, a l’entrega del premi (Institut Coll i Rodés)

A més, al novembre, els guanyadors viatjaran a Florència en una visita cultural de cap de setmana i, durant aquest curs, es farà una exposició itinerant de les 30 fotografies guardonades, que passarà per diferents centres educatius.

Per a la Marialek, haver rebut el premi, demostra que va per bon camí i també creu que és una aventura per tot el que comporta el premi.

“Haver rebut aquest premi representa que vaig per bon camí i també una aventura i un aprenentatge”

Marialek Márquez

Ara, la Marialek fa segon de Batxillerat Artístic i el curs vinent vol estudiar Disseny Gràfic i Publicitat.

L'entrega de premis (Institut Coll i Rodés)
L’entrega de premis (Institut Coll i Rodés)

A banda de la Marialek, del Coll i Rodés també va ser seleccionada la fotografia de l’alumna Mireia Rocas, que va quedar finalista. La imatge mostra un pla mitjà en color que reprodueix la figura de l’àngel orant, de l’hipogeu Durall-Carreras.

spot_img

El + Vist