21.6 C
Lloret de Mar

Més de 2.000 pantalles de protecció contra el coronavirus, muntades al Puntet

La regidora Marina Nicolàs valora la xifra "amb orgull".

Jovent Solidari, muntant elements de protecció al Puntet
Jovent Solidari, muntant elements de protecció al Puntet

Darreres Notícies

Més de 2.000 pantalles. Són les que s’han assolit aquest cap de setmana al Puntet, que funciona com a seu d’un seguit d’iniciatives solidàries per muntar aquests i altres elements de protecció contra el coronavirus. Tant les pantalles com les mascaretes es fan arribar a diferents col·lectius a primera línia.

La regidora de Joventut, Marina Nicolàs, assenyala que la xifra a data d’avui arriba ja a les 2.175 pantalles. Valora la dada amb “orgull en veure com tothom s’organitza per ajudar en la lluita contra la Covid-19″.

El procés comença amb les associacions, gremis, ampes, empreses i particulars, que compren material per als Makers. Són 18 persones amb impressores 3D a casa, que ofereixen el seu temps i recursos per a fabricar els elements amb què es creen les mascaretes, pantalles i altres eines de protecció. Llavors, hi ha taxistes i transportistes que les recullen de casa seva i les porten al Puntet. El Casal de Joves funciona com a “epicentre” d’aquesta cadena. Allà s’hi troben els voluntaris de Jovent Solidari, que van muntant mascaretes i pantalles. Des del Puntet, els elements de protecció van sortint i arriben allà a on són necessaris. Tot plegat ho coordina la Yaiza, metgessa del CAP i membre dels Makers Lloret.

De les pantalles fabricades fins al moment, se n’han repartit 1.500 en residències, hospitals, farmàcies, supermercats i altres establiments. Ara es vol iniciar una segona fase per fer arribar les pantalles en el petit i mitjà comerç així com restaurants, perquè estiguin preparats quan puguin tornar a obrir portes.

La regidora recorda que tots aquests elements de protecció són gratuïts i que qui en necessiti, s’ha de posar en contacte amb l’Associació de Comerciants. Recorda que els Makers han iniciat una campanya de micromecenatge per disposar de més fons per comprar material. Anima tothom a donar-hi un cop de mà.

spot_img

El + Vist