13.5 C
Blanes
Treballadores d'un supermercat, amb les viseres de protecció del col·lectiu

Els Makers de Lloret, que imprimeixen viseres en 3D, impulsen una campanya de micromecenatge

La finalitat és disposar de fons per poder augmentar la producció dels elements de protecció.

Treballadores d'un supermercat, amb les viseres de protecció del col·lectiu

Darreres Notícies

Els Makers de Lloret de Mar, el col·lectiu que fabrica viseres o mascaretes de protecció davant de la COVID-19 a través d’impressions en 3D, han impulsat una campanya de micromecenatge.

Els Makers demanen a particulars i empreses que els ajudin, amb qualsevol tipus d’aportació. El col·lectiu opina que, un cop retorni l’activitat econòmica a Lloret de Mar, hi haurà més demanda per abastir comerços, bars, restaurants i altres establiments. Un membre dels Makers Lloret, Xavi Lanzas, argumenta que “això és cosa de tots, a Lloret es veuen les nostres viseres al supermercat, a les farmàcies…”.

Professionals sanitaris, amb els elements de protecció fabricats pels Makers Lloret (font: col·lectiu).

Makers Lloret és una entitat sense ànim de lucre, que integren 18 persones. Es dediquen a imprimir en 3D de viseres i altres elements d’autoprotecció que ajuden a frenar el contagi de la COVID-19. La finalitat és produir i donar resposta a l’alta demanda d’aquests productes que, en l’actual situació de pandèmia, són escassos o difícils d’aconseguir.

Les viseres fabricades per Makers Lloret (font: col·lectiu Makers Lloret).

A data d’avui, l’entitat ha elaborat 1.700 visereres, 200 mascartes, 700 salvaorelles i 250 obreportes. Aquests elements -que són gratuïts- s’han distribuït als centres d’atenció primària de Lloret i Tossa, així com l’Hospital Comarcal de Blanes. El repartiment també s’ha fet extensible a farmàcies i a la majoria de les grans superfícies comercials de la vila. Les viseres s’han destinat a les persones que ho necessiten, a les quals s’han fet arribar a través d’altres col·lectius, com Jovent Solidari.

Per tenir una idea del temps que inverteixen en elaborar una visera de protecció per a les botigues, els Makers tarden una hora de mitjana en acabar-la. Dues hores si és una visera més complerta, de les que fan servir a les Unitats de Cures Intensives (UCI).

Els interessats en participar en la campanya de micromecenatge, es poden adreçar a la web gofundme.com.

Comunitat Makers Lloret

Xavi Lanzas, de la comunitat Makers de Lloret, ens mostra com treballen sense parar les impressores 3D. Elaboren cada dia entre 20 i 25 viseres de protecció que fan molta falta per al personal sanitari.Us felicitem per aquesta iniciativa solidària! #joemquedoacasa #totanirabe #solidaritatvscoronavirus

Publicada por Nova Ràdio Lloret en Miércoles, 25 de marzo de 2020

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist