8 C
Lloret de Mar

Més de 50 establiments lloretencs col·laboren amb l’Oficina de Català per ensenyar la llengua

Els establiments es comprometen a parlar en català als clients que se’ls adrecin en català, encara que sigui amb dificultats, sense passar-se al castellà.

Superverd és un dels establiments que col·laboren amb la campanya
Superverd és un dels establiments que col·laboren amb la campanya

Darreres Notícies

Lloret de Mar compta amb més de 50 establiments que col·laboren amb l’Oficina de Català. Uns establiments que es comprometen a parlar en català als clients que se’ls adrecin en català, de manera que els alumnes de l’Oficina tenen la possibilitat de practicar la llengua en situacions reals sense que l’interlocutor es passi al castellà, com passa habitualment.

servicios profesionales jimenez

La directora de l’oficina, Cesca Cornellà, està molt satisfeta amb la gran quantitat d’establiments que col•laboren amb la iniciativa. Qualsevol establiment pot formar part d’aquesta xarxa. De fet, es fa una crida en aquest sentit; els interessats han de contactar amb l’Oficina de Català.

Per ara, els establiments que col·laboren a Lloret, on es mostra un adhesiu del Voluntariat per la Llengua, són molt variats: hi ha botigues d’alimentació, estancs, agències de viatges, comerços de roba, restaurants, cafeteries, bars, farmàcies, perfumeries, fleques o botigues de llaminadures, entre d’altres.

D’altra banda, Cesca Cornellà també ha fet una crida per aconseguir nous voluntaris per formar parelles lingüístiques. Fan falta persones que tinguin disponibilitat en horari escolar. En aquest sentit, la responsable de l’oficina lamenta que sovint hi ha voluntaris a qui no se’ls pot adjudicar cap parella perquè no coincideix la disponibilitat horària.

Els interessats han d’adreçar-se a l’Oficina de Català, al carrer Felicià Serra i Mont número 15. A més, també es pot fer a través del Facebook, trucant al telèfon 972 36 18 34, al correu electrònic [email protected] o a través del web del Voluntariat per la llengua. La presentació de la nova edició de Parelles Lingüístiques es farà dijous de la setmana que ve.

spot_img

El + Vist