17.9 C
Lloret de Mar

‘Mirades d’ahir’ es presenta aquesta tarda, pel Dia Internacional dels Arxius

L’Arxiu municipal presenta avui Mirades d’ahir. És un projecte que ha consistit en elaborar vídeos on es barregen imatges i documents antics de la vila amb els comentaris de veïns que van viure aquells fets i poden transmetre la seva memòria oral, perquè tots els lloretencs puguin conèixer-la. Avui es presentar vuit produccions, tot i […]

Foto d'un dels vídeos de 'Mirades d'ahir'
Foto d'un dels vídeos de 'Mirades d'ahir'

Darreres Notícies

L’Arxiu municipal presenta avui Mirades d’ahir. És un projecte que ha consistit en elaborar vídeos on es barregen imatges i documents antics de la vila amb els comentaris de veïns que van viure aquells fets i poden transmetre la seva memòria oral, perquè tots els lloretencs puguin conèixer-la.

servicios profesionales jimenez

Avui es presentar vuit produccions, tot i que la idea és seguir fent créixer el projecte. La temàtica és variada, per exemple, el Ball de Plaça, l’arribada d’un torpede a la platja de Lloret el 1937 o la batuda d’un avió alemany durant la Segona Guerra Mundial. L’arxiver municipal, Quim Daban, creu que aquesta iniciativa contribuirà a fer arribar una part de la història de Lloret a tothom, de manera original i amena.

La regidora de Serveis Centrals, Ester Olivé, remarca que la col·laboració dels Amics de l’Arxiu ha estat imprescindible.

La presentació dels vídeos de Mirades d’ahir es farà a les sis de la tarda d’avui, 9 de juny, a l’arxiu municipal, en el marc del Dia Internacional dels Arxius, que se celebra des del 2008.

A partir de demà, els vídeos es podran consultar a la pàgina web de l’arxiu, que rep unes 30.000 visites a l’any.

spot_img

El + Vist