8.7 C
Lloret de Mar

Moltes persones, satisfetes amb el Síndic, tornen a adreçar-s’hi quan tenen un problema

És una de les conclusions que fa de al Memòria del 2019 Quim Teixidor, que ha sol·licitat que el servei passi a anomenar-se Síndic de la Ciutadania.

El Síndic de la Ciutadania, Quim Teixidor (NRLL)
El Síndic de la Ciutadania, Quim Teixidor (NRLL)

Darreres Notícies

El Síndic de la Ciutadania es va consolidant i moltes persones tornen a adreçar-s’hi quan se’ls presenta un nou problema. És una de les conclusions més destacades que fa el Síndic de Lloret, Quim Teixidor, de la Memòria del 2019.

servicios profesionales jimenez

A més, Teixidor remarca que cada cop busca més la mediació entre el veí afectat i l’Ajuntament, mentre que abans es limitava a fer una simple recomanació escrita a l’administració. Un canvi que assegura que millora molt la resolució de conflictes.

Al llarg del 2019, el Síndic va fer 172 actuacions, la majoria consultes (93) i queixes (76). La majoria de conflictes amb l’administració s’han resolt favorablement. A més, també s’ha col·laborat amb el Servei de Mediació Municipal per ajudar a resoldre conflictes entre veïns.

Un altre tema recorrent que es va posar sobre la taula al llarg del 2019 va ser el de la gestió de l’Hospital Sociosanitari. Teixidor recorda que estan a l’espera de poder fer-hi una auditoria, que s’ha hagut de posposar per la pandèmia. Tot i així, reconeix que els últims mesos la direcció ha estat més atenta i sensible a les necessitats dels usuaris, de manera que s’han reduït molt les queixes.

El Síndic va aprofitar la seva intervenció al ple per felicitar el consens que han mostrat tots els grups polítics per gestionar la pandèmia al municipi. I també va proposar que, atès l’èxit que ha tingut la Targeta Lloret Comerç, s’estudiï la possibilitat de pagar una part dels salaris de la plantilla municipal amb targetes per gastar en establiments de la vila.

La memòria del 2019 s’ha presentat amb molts mesos de retard per la situació de pandèmia i, de fet, aviat ja hi haurà la del 2020. Un any marcat per la crisi del coronavirus que ha fet incrementar el nombre de consultes i queixes al Síndic de la Ciutadania, que ja en porta registrades més de 230. A més, aquest any també s’ha notat un increment de les actuacions telemàtiques i s’han reduït les presencials.

Aviat el servei passarà a anomenar-se de manera oficial Síndic de la Ciutadania, a petició del mateix Síndic i amb el vistiplau de tots els grups municipals.

spot_img

El + Vist