21.1 C
Lloret de Mar
Marc Muniesa, en una jugada amb Leo Messi

Muniesa i Yáñez, al llibre que recull els 114 gironins a la Primera Divisió de futbol

L'obra, de Josep Guardiola i Jordi Agustí, es presenta aquest dijous a Lloret.

Marc Muniesa, en una jugada amb Leo Messi

Darreres Notícies

Marc Muniesa i Rubén Yáñez son els dos lloretencs que han pogut jugar a la Primera Divisió de futbol. Formen part de la llista dels 114 gironins que han pogut competir a la màxima categoria.

Tots ells són els protagonistes del llibre “Cent Catorze. Noranta anys de gironins a Primera Divisió”, elaborat pel periodista gironí Josep Guardiola i per l’olotí Jordi Agustí, que es presentarà aquest dijous a Lloret.

Rubén Yáñez
El porter lloretenc Rubén Yáñez

Es tracta d’un recull de tots els futbolistes nascuts a les comarques gironines que han pogut debutar a Primera, amb explicacions de la seva trajectòria i estadístiques. Un dels autors, Josep Guardiola, explica que va començar a donar forma al llibre durant el confinament de la primavera del 2020, tot i que la feina va començar anys abans. “Durant la pandèmia ens hi vam posar de veritat, però feia molts anys que anava rastrejant i fent capítols d’aquests protagonistes”.

Aquest dijous, Lloret de Mar serà la seu d’una de les presentacions del llibre, amb una mirada personal a través dels familiars de tres jugadors selvatans: Marc Muniesa, de Lloret de Mar, Gerard Deulofeu, de Riudarenes, i Martí Vergés, de Vidreres.

Llibre "Cent Catorze. Noranta anys de gironins a Primera divisió"
Llibre “Cent Catorze. Noranta anys de gironins a Primera divisió”

Josep Guardiola assenyala que la comarca de La Selva és un territori que ha vist debutar diversos futbolistes en la Primera Divisió i creu que és una zona “molt destacada” en aquest aspecte. “Aquesta és una zona molt destacada futbolísticament parlant”.

La presentació del llibre es farà aquest dijous, a les sis de la tarda, a la sala polivalent de la Biblioteca.

spot_img

El + Vist