16.6 C
Lloret de Mar

Nou brot amb 9 casos positius de Covid a l’Hospital Sociosanitari de Lloret

A la resta de treballadors i usuaris també se'ls ha fet la PCR i han sortit negatives. El primer positiu es va detectar diumenge passat.

La façana de l'Hospital Sociosanitari (ACN)
La façana de l'Hospital Sociosanitari (ACN)

Darreres Notícies

Registrats nou casos positius de coronavirus a l’Hospital Sociosanitari de Lloret. Les persones afectades es concentren a la tercera planta del centre, tres de les quals presenten simptomatologia lleu i la resta són asimptomàtiques.

Els casos s’han detectat després que el passat diumenge un dels usuaris de la tercera planta de l’Hospital Sociosanitari presentés símptomes compatibles amb el coronavirus i un professional del centre sortís positiu el mateix dia. Per aquest motiu, es van practicar proves PCR als quinze pacients que hi ha a la planta, dels quals nou van resultar positius.

Davant d’aquesta situació s’ha procedit a cribrar tots els pacients i residents per detectar si hi ha més casos. De moment, de les 55 proves PCR que s’han fet, totes han sortit negatives. Des de la direcció del centre s’ha informat a les famílies i s’han suspès temporalment les visites al centre.

La Corporació de Salut del Maresme i La Selva informa que s’estan seguint tots els protocols dictats pel Departament de Salut. Els pacients afectats es troben aïllats a les seves habitacions i s’ha sectoritzat la tercera planta, que és on s’han trobat els casos. A més, s’està fent un seguiment acurat dels casos positius i també dels contactes, així com de l’evolució de les persones confinades.

Recordem que el passat 14 de gener es va administrar la primera dosi de la vacuna contra la Covid-19 a pacients, residents i professionals de l’Hospital Sociosanitari i la Residència Asil Nicolau Font. Aquesta primera dosi permet generar un cert grau d’immunitat, que es reforça i arriba al màxim nivell amb la segona dosi, que s’ha d’administrar entre 21 i 42 dies després de la primera injecció.

spot_img

El + Vist