29.7 C
Lloret de Mar
Els protagonistes de la visita teatralitzada sobre l'òpera Marina (Ajuntament de Lloret de Mar)

Nova visita teatralitzada al Museu del Mar, centrada en la reconeguda òpera ‘Marina’

Marina, Camprodon & Arrieta es farà cada divendres, a les 21 hores, al Museu del Mar i va a càrrec d'Amargura Cultura.

Els protagonistes de la visita teatralitzada sobre l'òpera Marina (Ajuntament de Lloret de Mar)

Darreres Notícies

Lloret de Mar estrena aquest estiu una visita teatralitzada sobre l’òpera Marina, titulada Marina, Camprodon & Arrieta. Es farà al Museu del Mar, a càrrec de l’empresa cultural lloretenca Amargura Cultura, i és la novetat més destacada del programa d’activitats de Patrimoni Cultural de la temporada d’aquest 2022.

Marina és una composició del músic navarrès Emilio Arrieta, sobre lletra del poeta vigatà Francesc Camprodon, que es va estrenar com a sarsuela l’any 1855 i com a òpera, el 1871. David Barba, d’Amargura Cultura, remarca que és l’òpera més representada de la lírica espanyola i ha de ser tot un orgull per a Lloret de Mar.

Marina és l’òpera per excel·lència de la lírica espanyola; de fet, és l’òpera més representada i, com a lloretencs, podem dir que l’escenari és la nostra vila i això és digne d’orgull”

David Barba

Els protagonistes són la Sílvia Soliguer, en Joan Romà Ortiz i l’Albert Muntané. Encarnen a Emilio Arrieta i Francisco Camprodon, que coincideixen cada estiu al Museu del Mar a la recerca de Marina, la protagonista de la seva obra. Amb aquest retrobament, els personatges faran un viatge en el temps per explicar la història d’una òpera molt lloretenca.

Una classe d’història molt amena, que farà passar una bona estona al públic, tant si són veïns de Lloret com si són visitants.

“És una mena de classe d’història, però amena i divertida, de manera que apropem el patrimoni d’una manera molt més fresca”

David Barba

Qui ja ha pogut gaudir de la visita teatralitzada és el regidor de Patrimoni Cultural, Xavi Flores, que la recomana molt a tothom, tant als lloretencs, com als visitants. De fet, el regidor anima a les persones interessades a espavilar-se per reservar plaça, ja que aquestes visites sempre tenen molt èxit i solen esgotar l’aforament.

“Està tractat des d’un punt de vista sempre molt lloretenc, però també per a que qualsevol visitant pugui saber una mica més d’aquesta òpera i que Camprodon i Arrieta són dues persones i no una”

Xavi Flores

La visita teatralitzada Marina, Camprodon & Arrieta es farà cada divendres d’aquest estiu –excepte el dia 5 d’agost–, fins al 2 de setembre. Sempre serà a les nou de la nit al Museu del Mar i la plaça es pot reservar al web de Patrimoni Cultural o bé trucant al Museu del Mar, al 972 36 44 54

spot_img

El + Vist