30.9 C
Lloret de Mar
Durant una travessia (OceanCats)

OceanCats passa per Lloret de Mar en la travessia entre L’Ametlla de Mar i Palamós

Es tracta d’un repte esportiu que té un rerefons de crida ambiental, amb l’objectiu de conscienciar sobre la contaminació que pateixen els mars i els oceans per l’ús desmesurat dels plàstics i microplàstics.

Durant una travessia (OceanCats)

Darreres Notícies

L’equip OceanCats ha passat per Lloret de Mar, en la travessia a rem que ha realitzat entre L’Ametlla de Mar i Palamós. Es tracta d’un repte esportiu que té un rerefons de crida ambiental, amb l’objectiu de conscienciar sobre la contaminació que pateixen els mars i els oceans per l’ús desmesurat dels plàstics i microplàstics.

Un dels membres d’OceanCats, Quim Planells, destaca que va ser una travessia de 122 milles, que equival a 225 quilòmetres, que van iniciar divendres 18 de juny. Al llarg del recorregut, que el van completar en 49 hores per les males condicions meteorològiques, van realitzar un mostreig de microplàstics.

“Vam fer la travessia de 225 quilòmetres i vam realitzar un mostreig de microplàstics, ho vam fer en 49 hores perquè la meteorologia no va ser la millor”

Quim Planells

La travessia va comptar amb algunes dificultats, com la reparació que van fer del timó.

Durant una travessia (OceanCats)
Durant una travessia (OceanCats)

Quim Planells explica que amb aquests reptes, els quatre membres de l’equip -que remen en torns de dues persones- milloren les seves habilitats en el rem oceànic. A més, assenyala que s’alimenten, especialment, de menjar liofilitzat.

“Aquests reptes ens permeten anar entrenant i millorar la tècnica i els coneixements del rem oceànic”

Quim Planells

Els membres d’OceanCats ja tenen la vista posada en el seu pròxim repte, que serà l’1 d’agost, en una travessia des de Tossa de Mar fins a Sóller, a Mallorca, d’anada i tornada. A més, pel desembre del 2022 tenen un repte molt ambiciós: creuar l’Oceà Atlàntic a rem, des de l’illa de La Gomera fins a Antigua i Barbuda, al Carib. Això suposa més de 3.000 milles, uns 5.000 quilòmetres, que tenen previst completar en uns 40 dies.

spot_img

El + Vist