Dimarts, 24 novembre 2020
5.8 C
Lloret de Mar

Optimisme i no defallir malgrat les dificultats, la ‘recepta’ de Ruscalleda i Roca en el fòrum de Lloret

-

Isabel Arnaud: Som com tothom, no hi ha cap anormalitat

La voluntat de la diada és tenir un record per totes les persones assassinades per transfòbia i recordar que les persones trans encara pateixen violència i discriminació cada dia arreu del món.

Espigoladors recull la collita que els productors ja no volen vendre per donar-li una segona vida

La fundació, amb la col·laboració de voluntaris, aprofita la fruita i verdura que no es ven, sobretot per motius estètics, i la reparteix entre la població més vulnerable.

La candidata del PDeCAT a la Generalitat es reuneix amb els empresaris lloretencs

L'exconsellera d'Empresa ha volgut copsar com estan vivint la crisi provocada per la pandèmia del coronavirus. El sector li demana ajudes.

Amb Veu Pròpia – Enric Dotras Ruscalleda

El nostre convidat d’avui és el representant del sector a la vila des de fa molts anys i, malgrat les dificultats del moment, ens parla amb optimisme i ganes de seguir treballant de valent pel turisme a Lloret de Mar.

Sense Pressa – Lara Torres

Aquest dimarts el programa d'entrevistes als regidors de l'Ajuntament ha comptat amb Lara Torres, del grup municipal No Adscrits.

Carrers buits i una ciutat en silenci: els veïns de Lloret obeeixen el toc de queda

Les poques persones que es troben als carrers tenen una causa justificada, com el certificat que acredita que tornen de treballar.

No arronsar-se, sumar idees i seguir treballant fort malgrat les adversitats. Amb aquest missatge la reconeguda xef Carme Ruscalleda, vicepresidenta de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia, ha afirmat optimista que el sector superarà la crisi que estem vivint. Ho ha dit a la tercera edició del BTM, el Business Tourism Market.

Acompanyada a l’escenari del també reconegut xef Joan Roca, del Celler de Can Roca, plegats han valorat la difícil situació que viuen els restauradors arran de la pandèmia i han apuntat que la clau és no defallir ni lamentar-se, sinó tot al contrari, treballar de valent i encarar la situació com una oportunitat. Sobre la nova mesura de la Generalitat, que obliga a tancar bars i restaurants durant quinze dies, Joan Roca afirma amb contundència que és del tot injusta.

Els dos cuiners han participat en un diàleg en què s’ha plantejat la necessitat de reinventar-se per sortir sortir d’aquesta crisi. Ha estat una de les intervencions principals d’aquesta edició del BTM, que s’ha fet en format semivirtual.

Un dels debats del tercer fòrum BTM.

I és que la situació de pandèmia ha marcat el tercer BTM perquè en això s’han centrat tots els continguts i perquè ha fet falta una logística tècnica molt important. Cristina Cabañas, presidenta de la Fundació Climent Guitart -que és una de les entitats organitzadores-, està molt satisfeta d’haver superat totes les dificultats tècniques.

Pel que fa a les ponències i taules rodones, considera que han estat molt interessants i que s’ha complert l’objectiu del BTM, que és posar sobre la taula temes de molt d’interès per al sector turístic. Sobre la situació actual, posa de relleu la importància que tindran la reinvenció o la innovació per poder renéixer.  

En la jornada d’aquest dijous, també s’ha fet una taula rodona per compartir experiències de comunicació en temps de Covid. Ha comptat amb la participació de l’alcalde, Jaume Dulsat, i de la gerent de Lloret Turisme, Elizabeth Keegan, que han exposat la gestió de comunicació de crisi que s’ha fet els últims mesos i que, segons Keegan, ha tingut molt bons resultats.

Eli Keegan, adreçant-se als assistents del BTM.

La feina va començar amb el desenvolupament d’un pla integral de mesures de prevenció que es va presentar el 6 de maig i que va ser el primer de tot l’Estat. Una tasca que es va fer amb la col·laboració entre el sector públic i el privat i que va tenir un impacte molt positiu, tal com apunta Elizabeth Keegan.

A més, també es va impulsar la campanya “Be a Lloretenc”, amb un pressupost de 120.000 euros, i que es va difondre a través dels mitjans de comunciació convencionals i digitals. Tot plegat, segons Keegan, demostra com una inversió molt petita en temps de crisi pot aportar molts més beneficis dels que aporta la publicitat convencional.

Tot plegat es va complementar amb una campanya de civisme, que va consistir en rebre els visitants amb cartells on s’hi llegia el lema “Be Happy, Be Careful” i en conscienciar la ciutadania a través dels informadors cívics a peu de platja.

Elizabeth Keegan apunta que la reacció de Lloret Turisme quan va esclatar la pandèmia va ser molt ràpida, fet que valora de manera molt positiva. Per la seva part, l’alcalde, Jaume Dulsat, ha volgut destacar la qualitat dels ponents i el fet que parlin de Lloret, a més del sector.

La tercera edició del BTM s’ha dut a terme durant dos dies al Guitart Central Park Aqua Resort, organitzat per la Fundació Climent Guitart, l’Agència EFE i l’Agència Catalana de Turisme. 

Resignació per les restriccions, però ganes de tornar a obrir per part de la restauració

El representant del sector assenyala que és "un petit pas", però "ni molt menys hi ha satisfacció absoluta".

Dulsat: “Cal fer les coses al màxim de bé per evitar un pas enrere en la lluita contra la Covid-19”

En el primer dia de desescalada, l'alcalde remarca que cal que tothom actuï correctament a títol particular, perquè la responsabilitat individual té conseqüències col·lectives.

Els clubs i entitats esportives tornen aquest dilluns als entrenaments

Les instal·lacions esportives a l'aire lliure tenen un aforament màxim del 50%, mentre que les d'interior tenen un 30%.
- Publicitat -