Dilluns, 26 octubre 2020
17 C
Lloret de Mar

Optimisme i no defallir malgrat les dificultats, la ‘recepta’ de Ruscalleda i Roca en el fòrum de Lloret

-

Nou pas transcendental per fer realitat el futur sociosanitari de Lloret

L'Ajuntament i la Generalitat han signat un acord aquest matí per garantir 48 places residencials públiques noves al nou centre.

S’amplia la campanya de vacunació contra la grip per la bona resposta ciutadana

Aquest any, pel context de pandèmia que vivim, és més important que mai que es vacuni el màxim nombre de persones possible.

Amb veu pròpia – Roser Ribas

La infermeria és una professió molt vocacional. Sempre ho ha estat, i potser ara encara més.

Optimisme i no defallir malgrat les dificultats, la ‘recepta’ de Ruscalleda i Roca en el fòrum de Lloret

No arronsar-se, sumar idees i seguir treballant fort malgrat les adversitats. Amb aquest missatge la reconeguda xef Carme Ruscalleda, vicepresidenta de l’Acadèmia...

L’Ajuntament millora quatre parcs infantils de Lloret

Estan ubicats als barris de Mas Baell i Can Ballell, a la urbanització de Lloret de Dalt i a la plaça del Doctor Adler. S'hi han destinat 80.000 euros.

Amb veu pròpia – Celia Novoa

Abans de la pandèmia vam tenir la sort de gravar una entrevista a 'Amb Veu Pròpia' per conèixer l'apassionant món dels vins.

No arronsar-se, sumar idees i seguir treballant fort malgrat les adversitats. Amb aquest missatge la reconeguda xef Carme Ruscalleda, vicepresidenta de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia, ha afirmat optimista que el sector superarà la crisi que estem vivint. Ho ha dit a la tercera edició del BTM, el Business Tourism Market.

Acompanyada a l’escenari del també reconegut xef Joan Roca, del Celler de Can Roca, plegats han valorat la difícil situació que viuen els restauradors arran de la pandèmia i han apuntat que la clau és no defallir ni lamentar-se, sinó tot al contrari, treballar de valent i encarar la situació com una oportunitat. Sobre la nova mesura de la Generalitat, que obliga a tancar bars i restaurants durant quinze dies, Joan Roca afirma amb contundència que és del tot injusta.

Els dos cuiners han participat en un diàleg en què s’ha plantejat la necessitat de reinventar-se per sortir sortir d’aquesta crisi. Ha estat una de les intervencions principals d’aquesta edició del BTM, que s’ha fet en format semivirtual.

Un dels debats del tercer fòrum BTM.

I és que la situació de pandèmia ha marcat el tercer BTM perquè en això s’han centrat tots els continguts i perquè ha fet falta una logística tècnica molt important. Cristina Cabañas, presidenta de la Fundació Climent Guitart -que és una de les entitats organitzadores-, està molt satisfeta d’haver superat totes les dificultats tècniques.

Pel que fa a les ponències i taules rodones, considera que han estat molt interessants i que s’ha complert l’objectiu del BTM, que és posar sobre la taula temes de molt d’interès per al sector turístic. Sobre la situació actual, posa de relleu la importància que tindran la reinvenció o la innovació per poder renéixer.  

En la jornada d’aquest dijous, també s’ha fet una taula rodona per compartir experiències de comunicació en temps de Covid. Ha comptat amb la participació de l’alcalde, Jaume Dulsat, i de la gerent de Lloret Turisme, Elizabeth Keegan, que han exposat la gestió de comunicació de crisi que s’ha fet els últims mesos i que, segons Keegan, ha tingut molt bons resultats.

Eli Keegan, adreçant-se als assistents del BTM.

La feina va començar amb el desenvolupament d’un pla integral de mesures de prevenció que es va presentar el 6 de maig i que va ser el primer de tot l’Estat. Una tasca que es va fer amb la col·laboració entre el sector públic i el privat i que va tenir un impacte molt positiu, tal com apunta Elizabeth Keegan.

A més, també es va impulsar la campanya “Be a Lloretenc”, amb un pressupost de 120.000 euros, i que es va difondre a través dels mitjans de comunciació convencionals i digitals. Tot plegat, segons Keegan, demostra com una inversió molt petita en temps de crisi pot aportar molts més beneficis dels que aporta la publicitat convencional.

Tot plegat es va complementar amb una campanya de civisme, que va consistir en rebre els visitants amb cartells on s’hi llegia el lema “Be Happy, Be Careful” i en conscienciar la ciutadania a través dels informadors cívics a peu de platja.

Elizabeth Keegan apunta que la reacció de Lloret Turisme quan va esclatar la pandèmia va ser molt ràpida, fet que valora de manera molt positiva. Per la seva part, l’alcalde, Jaume Dulsat, ha volgut destacar la qualitat dels ponents i el fet que parlin de Lloret, a més del sector.

La tercera edició del BTM s’ha dut a terme durant dos dies al Guitart Central Park Aqua Resort, organitzat per la Fundació Climent Guitart, l’Agència EFE i l’Agència Catalana de Turisme. 

Catalunya comença a aplicar el toc de queda avui a les 22 hores

El govern aprova la restricció de la mobilitat nocturna fins a les sis del matí. Els establiments hauran de tancar a les nou del vespre.

Consulta l’ordre del dia del ple ordinari del dilluns 26 d’octubre de 2020 (16:30 hores)

Aquest dilluns, 26 d'octubre, ple telemàtic de l'Ajuntament de Lloret de Mar.

Nou pas transcendental per fer realitat el futur sociosanitari de Lloret

L'Ajuntament i la Generalitat han signat un acord aquest matí per garantir 48 places residencials públiques noves al nou centre.
- Publicitat -