27.2 C
Lloret de Mar
El carrer del Nord de Lloret (Google Maps)

Pas endavant per crear la comissió del nomenclàtor de carrers i espais públics de Lloret

La proposta la va fer arribar al ple Força Lloret a través d’una moció i ara se li comença a donar forma. El punt s'ha aprovat per unanimitat.

El carrer del Nord de Lloret (Google Maps)

Darreres Notícies

El ple de Lloret ha fet un pas endavant per a la creació d’una comissió del nomenclàtor de carrers i espais públics de Lloret. La proposta la va fer arribar al ple Força Lloret a través d’una moció i ara se li comença a donar forma. El punt s’ha aprovat, aquest dimecres, per unanimitat.

La regidora d’Igualtat, Jennifer Pérez, ha explicat que s’aprova el reglament per crear i regular el funcionament d’aquesta comissió. L’objectiu és establir un mecanisme que permeti denominar els vials del municipi de manera ordenada i correcta.

Un dels punts més destacats és que la comissió buscarà l’equilibri entre personalitats femenines i masculines a l’hora de denominar vials i espais de la ciutat, amb criteris de discriminació positiva envers els noms femenins. D’aquesta manera es pretén corregir la discriminació històrica que han patit les dones, que ha estat reconeguda fins avui.

La comissió estarà formada per l’alcalde o el regidor en qui delegui com a president, un secretari, i diversos vocals: un membre de cada grup municipal (també un representant dels regidors no adscrits, si així ho volen), el cap de secció d’Informació i anàlisi del territori, el cap de l’arxiu municipal, el cap de l’Oficina d’Informació i Atenció Ciutadana (OIAC), un tècnic d’Igualtat i tres persones, com a màxim, alienes a l’organització municipal, amb especial implicació local en temes propis de la comissió de nomenclàtor i que seran designades per l’alcade.

La idea és que la comissió es reuneixi, com a mínim, un cop l’any.

spot_img

El + Vist