17.8 C
Lloret de Mar

Passejada de la Taula de Forces Polítiques i Socials Independentistes per commemorar l’1-O

La sortida es farà a les 20 hores, des de la cruïlla del carrer Sant Pere amb el carrer Torrentó, davant del Loredo.

Cartell de l'acte
Cartell de l'acte

Darreres Notícies

Avui, 1 d’octubre, fa dos anys del referèndum per la independència de Catalunya i Lloret de Mar se suma a la commemoració. Ho fa amb una passejada pel centre de la vila, convocada per l’anomenada Taula de Forces Polítiques i Socials Independentistes.

servicios profesionales jimenez

La sortida es farà a les vuit del vespre, des de la cruïlla del carrer Sant Pere amb el carrer Torrentó, davant del Loredo. Els participants arribaran fins a la Roca d’en Maig i, allà, continuaran l’acte amb la Marxa de Torxes, que recordem que el mal temps va obligar a suspendre la vigília de la Diada Nacional de Catalunya.

La Taula de Forces Polítiques i Socials Independentistes la formen Òmnium Cultural, l’ANC i el CDR de Lloret, així com quatre partits polítics: Junts per Lloret, ERC, Força Lloret i la CUP.

L’1 d’octubre del 2017 es considera un dia històric per Catalunya i també ho va ser per Lloret de Mar.

Tot i que a diverses poblacions es van produir incidents i aldarulls, la jornada a la vila va transcórrer amb certa normalitat, malgrat que hi va nervis al llarg de tot el dia i es van provocar llargues cues i alguns problemes informàtics a l’hora de votar a les seus habituals del municipi: les escoles Pere Torrent, Esteve Carles i Pompeu Fabra, així com la Casa de la Cultura.

1 d’Octubre del 2017, a l’Escola Pere Torrent (Twitter)

En xifres, l’1 d’octubre del 2017 a Lloret va comptar amb 6.184 paperetes a les urnes, amb un 90% dels vots pel Sí, en concret 5.553 vots afirmatius. A més, es van registrar 490 vots negatius, 22 vots nuls i 119 en blanc.

Per commemorar la jornada, s’ha organitzat la passejada d’aquest vespre, a partir de les vuit, des de la porta del Loredo, convocada per la Taula de Forces Polítiques i Socials Independentistes de Lloret.

spot_img

El + Vist