11.1 C
Lloret de Mar

Persisteixen els problemes informàtics a l’Ajuntament de Lloret arran del ciberatac

Tot i que a principis d’aquesta setmana semblava que ja s’havia solucionat, els problemes persisteixen.

Façana de l'Ajuntament
Façana de l'Ajuntament

Darreres Notícies

Segueixen els problemes informàtics a l’Ajuntament de Lloret arran del ciberatac informàtic del 23 de setembre. Tot i que a principis d’aquesta setmana semblava que ja s’havia solucionat, els problemes persisteixen.

El Diari de Girona publica declaracions del regidor de Seguretat Informàtica, Albert Robert, que explica que el principal problema que hi ha ara mateix és que «sembla que el virus s’està reproduint més ràpidament del que treballa l’antivirus». Recordem que un grup de hackers va atacar el sistema amb un virus conegut com a ransomware amb la finalitat de segrestar les dades i demanar-ne un rescat amb monedes digitals.

Missatge penjat a Instagram (Ajuntament de Lloret de Mar)

Segons el regidor, els tècnics estan treballant per treure el virus dels ordinadors, un per un, una tasca que s’allarga per la complexitat del virus. Per aquest motiu, el sistema no s’ha pogut restaurar i gran part del personal continua sense poder treballar amb normalitat: «El principal problema és que el virus té mutacions que van per davant de l’antivirus, i això endarrereix molt la feina».

El diari afegeix que la unitat especialitzada en delictes informàtics dels Mossos «està al cas de tot», malgrat que de moment no han denunciat els fets, a l’espera de poder resoldre primer els problemes. Albert Robert va insistir que aprofitant que s’ha d’actuar d’un en un, estan fent una restauració de tot el sistema «des de zero».

El Consistori va alertar a través de les xarxes socials que molts usuaris han rebut correus electrònics que no són de l’Ajuntament, ja que no en pot ni rebre ni enviar per culpa del virus.

spot_img

El + Vist