25 C
Lloret de Mar
El sistema d'alerta de Protecció Civil al mòbil.

Protecció Civil provarà les alertes d’emergència a Girona i Catalunya Central

El sistema es provarà en el nostre territori aquest dijous, 27 d'abril, a partir de les 11h.

El sistema d'alerta de Protecció Civil al mòbil.

Darreres Notícies

Protecció Civil provarà el sistema d’alertes de telefonia mòbil a les comarques de Girona -per tant, al municipi de Lloret de Mar- i de la Catalunya Central aquest dijous, 27 d’abril, a partir de les 11 hores. Els dispositius que es trobin en aquest territori rebran un missatge indicant que es tracta d’una prova del sistema, que servirà per avisar la població en cas d’emergències, catàstrofe o accident greu.

El missatge s’enviarà en català, castellà i anglès. L’objectiu de la prova és que la ciutadania conegui aquesta eina, segons el regidor de Seguretat, Jordi Sais.

En rebre el missatge, és important llegir-lo abans de desactivar l’alerta i el so, el qual és força estrident. En ser una prova, la població només haurà de comprovar si ha rebut el missatge, però no s’haurà de confinar ni dur a terme cap tipus d’acció. En cas real d’emergència, la persona que rep l’alerta hauria de seguir les instruccions que es detallen al text del dispositiu.

Com que l’eina no inclou cap sistema de verificació de la recepció del missatge, s’habilitarà una enquesta perquè els ciutadans informin de si l’han rebut o no. És una enquesta anònima que recull qüestions com si l’usuari ha rebut la prova d’alertes, el nombre de missatges, l’idioma o el sistema operatiu del telèfon mòbil.

Aquesta és la tercera de les quatre proves que es realitzaran a tot el territori català per donar a conèixer entre la ciutadania el sistema d’alertes de protecció civil a la població. La darrera prova es farà el 31 de maig a Barcelona.

spot_img

El + Vist