15.4 C
Blanes
La carnisseria Planet

Què és millor: comerç de proximitat o e-commerce?

El lloretenc Albert Vinyals defensarà aquesta tarda el sector retail en un combat virtual amb Joan Morales, expert en e-commerce. Serà a les 18 hores per Zoom.

La carnisseria Planet

Darreres Notícies

El lloretenc Albert Vinyals, doctor en Psicologia especialitzat en Psicologia del Consum i professor d’Escodi, es batrà en un combat virtual, aquesta tarda, amb Joan Morales, doctor en Psicologia i expert en e-commerce (comerç online).

El tema a debatre: és millor comprar per internet o en botiga física? El lloretenc defensarà el sector retail, és a dir, el comerç de proximitat. El principal avantatge a l’hora d’anar a comprar en una botiga física, segonys Vinyals, és l’atenció especialitzada d’un assessor.

“Tens una persona especialitzada que et pot assessorar i pots fer canvis i provar el producte en directe”

Albert Vinyals

A més, creu que, en un moment en què es parla tant de sostenibilitat, cal denunciar que el model de comerç electrònic no és sostenible.

“És molt trist parlar de sostenibilitat i tenir un model com el del comerç electrònic que genera tantíssims residus i tantíssims viatges innecessaris”

Albert Vinyals

Pel que fa al futur, les botigues físiques cal que es reinventin, s’adaptin als nous temps i que reforcin els seus punts forts. Per aconseguir-ho, és imprescindible, segons Vinyals, una formació contínua, ja que les tendències canvien molt ràpidament i estar al dia és molt necessari per no quedar-se enrere.

Per a l’expert en psicologia del consum, no és excusa afirmar que el jovent prefereix el comerç virtual, ja que està convençut que si s’ofereixen coses que tinguin en compte els seus gustos també consumiran en botigues de proximitat.

“Si la botiga física s’adapta als gustos del jovent, i tant que hi compren, perquè els agrada viure experiències”

Albert Vinyals

És evident que la pandèmia ha afectat molt al comerç de proximitat. Ha fet que sigui molt necessària l’anomenada “omnicanalitat“, és a dir, cal estar connectat amb el món físic a través del món virtual. “No vol dir que hagis de vendre online forçosament, però sí que t’has de comunicar molt fàcilment amb el client i que aquest abans d’anar a la botiga sàpiga si podrà trobar un producte o no, quin horari hi ha…”, explica Vinyals.  

Per a Albert Vinyals el combat d’aquesta tarda és tot un repte i assegura que el format de simular un combat de boxa serà molt atractiu.

La proposta s’adreça a un públic ampli, ja que el consum afecta a tothom.

“El fet de comprar és un acte polític i de decisió del món en què volem viure”

Albert Vinyals

El combat virtual entre Albert Vinyals i Joan Morales, organitzat per Escodi (l’Escola Universitària de Comerç i Distribució), es farà aquesta tarda, a partir de les sis, a través de la plataforma Zoom.

La cita comptarà amb la participació, també, de Josep Baltà (del Forn Baltà), Dani Gómez (d’Ulisses Project) i David Millà (d’Experiencia Bebé).

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist