18.2 C
Lloret de Mar

Ruta per Barcelona, amb ulls de dona

Lloret de Mar proposa visitar la ciutat de Barcelona des d’un punt de vista femení. La sortida, que tindrà lloc aquest dissabte, s’emmarca en la celebració del Dia Internacional de la Dona. L’activitat consisteix en acompanyar per la capital catalana Elisenda Albertí, autora del llibre ‘Dones de Barcelona’. La ruta en qüestió passa pel centre de la […]

Portada del llibre
Portada del llibre

Darreres Notícies

Lloret de Mar proposa visitar la ciutat de Barcelona des d’un punt de vista femení. La sortida, que tindrà lloc aquest dissabte, s’emmarca en la celebració del Dia Internacional de la Dona. L’activitat consisteix en acompanyar per la capital catalana Elisenda Albertí, autora del llibre ‘Dones de Barcelona’.

La ruta en qüestió passa pel centre de la ciutat: pel portal de l’Àngel, la Catedral i l’entorn del mercat de la Boqueria. Un recorregut en el qual s’explicaran detalls i anècdotes com que “on hi ha el famós restaurant dels Quatre Gats abans hi havia un monestir, i es poden apreciar detalls que van més enllà del que és evident”, Elisenda Albertí explica que “només un 7% del nomenclàtor dels carrers de Barcelona té nom de dona”. L’objectiu de les rutes i del llibre és donar a conèixer una cinquantena de dones, totes barcelonines i força desconegudes, que van viure entre els segles XIV i XIX.

L’excursió, que organitzen la regidoria de la Dona de l’Ajuntament i la Biblioteca, té la sortida prevista a dos quarts de 10 del matí, des de Lloret. Els interessats en apuntar-s’hi cal contactar amb la Biblioteca.

Si aquesta és la proposta que us fem per aquest dissabte, 22 de març, una altra activitat interessant és visitar una exposició sobre dones i literatura a la Casa de la Cultura. La mostra se centra en dos personatges fonamentals en l’evolució del pensament femení: la filòsofa Simone de Beauvoir i la poetessa Rosa Leveroni. Vicenç Llavero, membre de la biblioteca, assenyala que la temàtica “sol quedar en segon terme, però que la literatura femenina no només és narrativa, també hi ha molt de pensament”.

La mostra es troba ubicada a la sala d’exposicions de la Casa de la Cultura fins el 29 de març.

Us recordem que, aquesta tarda, a partir de les 8, Pepe Beunza serà a la sala polivalent de la Biblioteca. El primer objector de consciència al servei militar espanyol explicarà com va viure el procés als anys ’70, un gest aleshores insòlit que el va portar a la presó. Beunza també parlarà de desarmament i de la independència de Catalunya per la via pacífica. La xerrada l’organitza la Plataforma per la Pau de Lloret.

spot_img

El + Vist