31.3 C
Lloret de Mar
L'ansietat i la por, efectes del confinament

Salut activa la web Gestió Emocional per donar atenció psicològica pel coronavirus

Ofereix recursos per tractar l'ansietat, la por, l'insomni o gestionar el dol.

L'ansietat i la por, efectes del confinament

Darreres Notícies

El Departament de Salut ha posat en marxa aquesta setmana una aplicació per gestionar l’angoixa i la por causades entre els ciutadans per l’epidèmia de Covid-19. Es tracta de la web Gestió Emocional. Els usuaris han de respondre un qüestionari i després els atén un equip format per un centenar de psicòlegs. L’objectiu és resoldre els casos lleus amb atenció telefònica i derivar a l’atenció primària els més greus.

L’insomni, la gestió del dol, els records dolorosos o l’ansietat pel confinament són alguns dels símptomes diferents que aborda la web, amb continguts desenvolupats pel Servei de Psiquiatria de l’Hospital Vall d’Hebron.

Aspecte de la web Gestió Emocional (font: Salut).

Entre els recursos que ofereix la pàgina hi ha exercicis d’autogestió de les emocions, com ara de relaxació, de respiració, “mindfulness” o atenció plena, eines per poder dormir, per calmar els sentits o pel control del pensament, així com consells o informació d’hàbits saludables.

En cas que es detecti que la persona necessita suport psicològic d’un professional, caldrà omplir un qüestionari amb les dades de contacte i la situació i un equip de psicòlegs del Servei d’Emergències Mèdiques s’hi posarà en contacte telefònic.

Per donar aquesta atenció s’han mobilitzat més de cent professionals especialitzats en situacions de crisi i emergències. Podeu consultar l’aplicació a través del web gestioemocional.catsalut.cat.

spot_img

El + Vist