22.6 C
Lloret de Mar

Sanitat permet sortir una estona al carrer les persones amb Transtorn de l’Espectre Autista (TEA)

Aquestes persones han d'anar sempre acompanyades i mantenir les mesures de seguretat.

Famílies de l'associació Pas a Pas
Famílies de l'associació Pas a Pas

Darreres Notícies

Malgrat l’estat d’alarma que afecta el lliure dret de circulació, les persones amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) poden sortir una estona al carrer, com han demanat les famílies i associacions.

El Ministeri de Sanitat ha publicat al BOE una instrucció on especifica que, des del 20 de març, divendres passat, les persones amb TEA i conductes similars “poden fer els desplaçaments que siguin necessaris, sempre que es respectin les mesures necessàries per evitar el contagi” del coronavirus. Aquestes persones hauran d’anar sempre acompanyades i mantenir les mesures de seguretat.

Seu de l’associació Pas a Pas, al barri del Rieral (font: El Punt Avui).

Protecció Civil ha aclarit que, si és imprescindible sortir a passejar, cal “portar a sobre el certificat de discapacitat i/o la prescripció del professional” sanitari o social que recomana les sortides.

Les famílies expliquen que trencar les rutines i un confinament rigorós, sense “sortides terapèutiques”, pot fer que la situació d’aquestes persones. Poden patir una crisi de conducta que els faci ser més agressives o que arribin a autolesionar-se. Això raona Eva Palau, presidenta de l’associació Pas a Pas, que afegeix que “sortir no és un luxe, ho necessiten”.

Les associacions d’afectats demanen respecte perquè s’han trobat amb gent que els “increpa i insulta” quan fan alguna sortida al carrer.

spot_img

El + Vist