Dijous, 21 gener 2021
14.1 C
Lloret de Mar
Famílies de l'associació Pas a Pas

Sanitat permet sortir una estona al carrer les persones amb Transtorn de l’Espectre Autista (TEA)

Aquestes persones han d'anar sempre acompanyades i mantenir les mesures de seguretat.

Famílies de l'associació Pas a Pas

Darreres Notícies

Lloret en Comú reclama una solució per millorar l’estat dels antics apartaments Bravapark

La formació ha presentat una moció al ple de dilluns vinent per demanar al consistori que faci pressió a la propietat i que no descarti la possibilitat d'expropiar la finca.

L’Ajuntament ja ha fet el sorteig per conformar les meses electorals per si les eleccions es fan el 14F

Ahir a la tarda es tancava el termini per fer el sorteig, però les eleccions pengen d'un fil: entre avui i demà el TSJC ha de prendre una decisió.

L’Ajuntament ha lliurat 2.600 carnets MOLL al llarg del primer any de funcionament

Aquest carnet es va crear l'any passat perquè els veïns puguin visitar gratuïtament tots els equipaments del MOLL. L'Ajuntament valora positivament la demanda.

El Govern prorroga dues setmanes més totes les restriccions vigents

Es manté el confinament municipal i el tancament del comerç no essencial els caps de setmana

Max Illa (Bella Dolores) demana unitat al sector i que “no rebenti preus” al 2021

El Bella Dolores és un dels 10 allotjaments que hi ha oberts aquests dies a Lloret de Mar.

Malgrat l’estat d’alarma que afecta el lliure dret de circulació, les persones amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) poden sortir una estona al carrer, com han demanat les famílies i associacions.

El Ministeri de Sanitat ha publicat al BOE una instrucció on especifica que, des del 20 de març, divendres passat, les persones amb TEA i conductes similars “poden fer els desplaçaments que siguin necessaris, sempre que es respectin les mesures necessàries per evitar el contagi” del coronavirus. Aquestes persones hauran d’anar sempre acompanyades i mantenir les mesures de seguretat.

Seu de l’associació Pas a Pas, al barri del Rieral (font: El Punt Avui).

Protecció Civil ha aclarit que, si és imprescindible sortir a passejar, cal “portar a sobre el certificat de discapacitat i/o la prescripció del professional” sanitari o social que recomana les sortides.

Les famílies expliquen que trencar les rutines i un confinament rigorós, sense “sortides terapèutiques”, pot fer que la situació d’aquestes persones. Poden patir una crisi de conducta que els faci ser més agressives o que arribin a autolesionar-se. Això raona Eva Palau, presidenta de l’associació Pas a Pas, que afegeix que “sortir no és un luxe, ho necessiten”.

Les associacions d’afectats demanen respecte perquè s’han trobat amb gent que els “increpa i insulta” quan fan alguna sortida al carrer.

- Publicitat -

El + Vist

Campanya de donació de sang a Lloret amb la col·laboració de la Immaculada Concepció

Els alumnes de 3r d'ESO han creat el lema 'A tu te'n sobra, a ells els en falta' i han fet els cartells i la difusió. La campanya es farà aquest dijous i divendres.

Lloret acull una campanya de reciclatge d’envasos al mercat setmanal del Rieral

És una iniciativa de l’Associació de Marxants de les Comarques de Girona i PIMEComerç Girona amb la col·laboració de l’Associació de Comerciants i l’Ajuntament de Lloret.

La sèrie ‘Vida perfecta’, on hi surt Paco Moreno, s’estrena als EUA amb HBO MAX

Paco Moreno, que acaba de rodar la segona temporada, destaca que VIDA PERFECTA és una "sèrie innovadora en el sentit que el 90% la conformen dones".