29.9 C
Lloret de Mar
Estat actual de la plaça Pere Torrent, recent pintada

Sis originals escultures completaran la remodelació de la plaça Pere Torrent

Les està creant l'artista Jordi Coll. Cada escultura serà independent, però unides permetran llegir el nom de Lloret només des d'un punt concret de la plaça. La intenció és instal·lar-les la propera tardor.

Estat actual de la plaça Pere Torrent, recent pintada

Darreres Notícies

Sis escultures originals que permetran llegir el nom de Lloret només des d’un punt determinat. Així serà l’obra d’art que està preparant l’escultor Jordi Coll i que l’Ajuntament té previst col·locar a la plaça Pere Torrent la propera tardor.

“Cada escultura té una forma diferent i només des d’un punt concret de la plaça es pot llegir la paraula Lloret”

Jordi Coll

L’encàrrec de l’Ajuntament consistia en crear una superfície plana amb el nom de Lloret on els visitants es poguessin fotografiar i es convertís en una imatge emblemàtica de la destinació. Jordi Coll, però, va anar més enllà i la seva original proposta va agradar de seguida.

“Cada escultura es converteix en un punt d’interacció amb els vianants, t’hi pots asseure o recolzar-t’hi”

Jordi Coll

Jordi Coll i viu a Tordera, però té arrels lloretenques a través de la seva mare.

Jordi Coll, treballant amb una de les seves obres
Jordi Coll, treballant amb una de les seves obres

Encarregar-se d’un projecte tan rellevant com aquest el fa estar orgullós i agraït.

“La llibertat com a escultor de poder jugar amb aquest espai tan obert i la responsabilitat que fins a l’últim moment no veurem el resultat real”

Jordi Coll

Les escultures, d’aproximadament 220x220x150 -amb variacions segons la forma de cada lletra-, estan fetes d’alumini amb un acabat metal·litzat.

Recordem que la plaça Pere Torrent ja fa uns dies que torna a estar oberta als vianants, després d’acabar les tasques de pintura. En els dos últims anys, l’Ajuntament ha dut a terme diferents obres per donar un nou aire a l’espai, amb l’enderroc de les grades, la renovació del paviment i el reforç de l’estructura de la plaça, entre altres elements. El cost aproximat de tot plegat ha estat d’uns 800.000 euros, finançats a través del Pla Operatiu de Reconversió Turística de Lloret.

La previsió és que les escultures de l’artista Jordi Coll es col·loquin a la tardor i serà el toc final a la plaça Pere Torrent.

- Publicitat -
spot_img

El + Vist

spot_img