13.2 C
Lloret de Mar

Som Alternativa demana que onegi la bandera del poble gitano per commemorar-ne el Dia Mundial

A més, el Centre Gitano d'Investigació de Lloret i Som Alternativa han fet un acte a Can Xardó, on hi ha una placa en record a les víctimes de la gran batuda antigitana del 1749.

La bandera del poble gitano, a l'Ajuntament
La bandera del poble gitano, a l'Ajuntament

Darreres Notícies

Avui es commemora el Dia Mundial del Poble Gitano i la bandera que representa aquest col·lectiu oneja a la façana de l’Ajuntament a petició de Som Alternativa. La bandera gitana és una adaptació de la bandera de la Índia. Es divideix en dues franges horitzontals, blau i verda, amb un roda vermella al centre.

L’efemèride se celebra amb l’objectiu de recordar la història del poble gitano i homenatjar les persones d’aquesta ètnia que van ser víctimes del genocidi nazi. A més, també serveix per denunciar les diferents persecucions que han patit al llarg dels segles. El candidat de Som Alternativa, Paulino Gracia, lamenta que encara hi hagi molta feina a fer per evitar la discriminació del poble gitano.

Tot i així, Paulino Gracia assegura que la convivència és molt bona a Lloret, on es comptabilitza que el col·lectiu és d’unes 400 persones.

Placa a Lloret de Mar (NRLL)

També per commemorar l’efemèride, el Centre Gitano d’Investigació de Lloret i Som Alternativa han fet un acte a Can Xardó, on hi ha una placa en record a les víctimes de la gran batuda antigitana del 1749, que va ser el primer genocidi a l’Edat Moderna. El president de l’entitat i també de la plataforma gitana d’acció política Politirrom, Cristóbal Laso, creu que és important commemorar el Dia del Poble Gitano.

Aquest 8 d’abril, que commemora el Dia del Poble Gitano, recorda el Congrés Mundial d’aquesta comunitat que es va celebrar a Londres, l’any 1971. Va servir per constituir la bandera i l’himne gitano. Per aquest motiu, al llarg d’aquest dilluns es duen a terme diferents actes commemoratius arreu del món. Aquí Lloret, la comunitat ha deixat lliures tres coloms blancs com a símbol de la pau i ha llegit diferents discursos.

spot_img

El + Vist