17.9 C
Lloret de Mar

Sortides guiades d’snorkel per conèixer la diversitat del fons marí de Lloret

Les duu a terme cada cap de setmana de setembre Xatrac, dins del programa Lloret Nature de Lloret Turisme.

Un noi fent snorkel aquest estiu (Xatrac)
Un noi fent snorkel aquest estiu (Xatrac)

Darreres Notícies

Xatrac organitza sortides guiades d’snorkel els caps de setmana en el marc del programa Lloret Nature, impulsat per Lloret Turisme. Durant l’estiu s’han estat fent sortides diversos dies a la setmana i ara al setembre se seguiran fent dissabtes i diumenges.

servicios profesionales jimenez

La coordinadora d’activitats de Xatrac, Carolina Rodríguez, explica que el punt fort de les sortides guiades d’snorkel amb Xatrac és que sempre les fan biòlegs marins que donen detalls molt interessants de tot el que es van trobant al llarg del recorregut. L’objectiu és fer divulgació per conscienciar la població.

“A diferència d’altres centres, a part de fer una activitat lúdica per passar-ho bé, ens agrada tenir un afegir: fer divulgació i explicar curiositats sobre els organismes marins que ens trobem”

Carolina Rodríguez

Una de les espècies que més solen trobar és el que es coneix com a peix fadrí.

“És un peix molt colorit, que té dimorfisme sexual (té un color o altre depenent del sexe). Tots neixen femella i, quan toca reproduir-se, una de les femelles es transforma a mascle”

Carolina Rodríguez
Un peix fadrí al fons del mar lloretenc (Xatrac)
Un peix fadrí al fons del mar lloretenc (Xatrac)

Un dels animals que més crida l’atenció són les garotes. En concret, el soroll que fan quan mengen.

“Tothom es pensa que sent un soroll de les onades o del moviment de la sorra, però són les garotes menjant, que com que tenen dents com nosaltres, en xocar contra la roca fa aquest soroll”

Carolina Rodríguez

Els biòlegs van explicant curiositats dels diferents organismes que es van trobant i posen a prova els participants, que sempre aprenen alguna cosa. Per exemple, que hi ha alguns organismes que viuen dins de les anèmones.

“L’anèmona els ofereix protecció, perquè cap organisme es vol apropar a l’anèmona i l’altre animal els ofereix menjar o, fins i tot, oxigen”

Cristina Rodríguez

Al fons marí de Fenals també s’hi troba un dels animals més primitius que a simple vista no sembla que sigui un animal: l’esponja.

“No sembla que sigui un animal i ho és; és un animal filtrador, que amb els seus forats absorbeix aigua i s’alimenta dels petits bitxos que hi ha a l’aigua”

Carolina Rodríguez

Un altre organisme que és molt important del fons del mar i que es demana als banyistes que no se l’enduguin és la posidònia. Igual que la coneguda com a medusa ‘ou ferrat’, que no és urticant i fa una funció molt important per a l’ecosistema marí.

La medusa 'ou ferrrat' no és urticant (Xatrac)
La medusa ‘ou ferrrat’ no és urticant (Xatrac)

Des de Xatrac demanen màxim respecte cap a tots els organismes i remarquen que, fora de les visites, no s’han de tocar ni els animals ni les plantes.

“Nosaltres demanem un permís a la Generalitat que ens permet tocar els organismes per fer la nostra feina, que és divulgar i conscienciar la gent i explicar aquestes curiositats perquè arribin a protegir l’entorn”

Cristina Rodríguez

Les sortides d’snorkel del programa Lloret Nature es fan cada dissabte i diumenge de setembre, des de la Casa del Mar.

L’horari és de dos quarts de deu a dotze i el preu és de cinc euros per persona, tot i que hi poden participar infants a partir dels sis anys i fins als 12 anys només paguen 2 euros i mig.

spot_img

El + Vist