34.4 C
Lloret de Mar
Un bus transitant per Lloret aquesta tarda

Tiren endavant les noves tarifes del transport urbà de Lloret

L'oposició no hi ha donat suport, perquè lamenta que el govern no els ha tingut en compte a l'hora d'elaborar la nova ordenança fiscal que regula el transport col·lectiu urbà.

Un bus transitant per Lloret aquesta tarda

Darreres Notícies

En pocs dies entraran en vigor les noves tarifes del transport urbà de Lloret de Mar. El ple municipal ha aprovat la nova ordenança fiscal relativa al servei municipal de transport col·lectiu urbà, tot i que ha estat sense el suport de l’oposició (Cs ha votat en contra i la resta s’han abstingut).

Els grups de l’oposició veuen bé algunes de les novetats, però critiquen que no se’ls ha tingut en compte a l’hora d’elaborar la nova ordenança. De fet, la modificació va ser aprovada de manera inicial al juny i durant el període d’exposició pública Cs ha presentat diverses al·legacions que s’han desestimat en bloc.

Algunes demandes del partit taronja eren, per exemple, la possibilitat de fer transbords d’una hora amb el bitllet senzill, la creació de la T-Lloretenc -d’ús il·limitat per a persones empadronades al municipi- o el canvi de nom de l’abonament de pensionistes per Targeta Rosa, ja que inclou altres col·lectius.

Sigui com sigui, l’ordenança que finalment ha prosperat, i que es preveu que entri en vigor en els propers dies, preveu la creació de l’anomenada T-Dia. Aquesta nova tarifa tindrà un cost de 5 euros, entremig del preu del bitllet i de la T-10, i està pensada per als visitants, que per aquest preu podran fer un ús ampli del servei de bus.

La nova tarifa comptarà amb una targeta personal i intransferible, que tindrà vigència durant 24 hores, a comptar des del moment de la compra. Aquesta targeta només servirà per al servei urbà de transport i s’haurà de fer servir a través del dispositiu mòbil del viatger.

D’altra banda, també s’ha aprovat l’ampliació del rang amb la targeta d’abonament d’estudiants, que té un cost anual de 30 euros i que passarà a dir-se «T-16»; una tarifa que, a partir d’ara, podran gaudir tots els estudiants d’estudis reglats (ESO, Batxillerat o Cicles Formatius) fins als 18 anys –fins ara el límit era de 16 anys.

En l’arxiu de so adjunt, escolta les intervencions de Cristian Fernández (regidor de Mobilitat, no adscrit), Lluïsa Baltrons (Força Lloret), Francisco Pastor (PSC), Miguel Gracia (Lloret en Comú), Jordi Orobitg (ERC), Jordi Hernández (Cs) i Jordi Sais (Junts per Lloret).

spot_img

El + Vist