28.5 C
Lloret de Mar
Un partit del 2019 (Globasket)

Torna el Globasket, que representarà prop de 9.000 pernoctacions a Lloret de Mar

Al torneig internacional de bàsquet, amb seu a Lloret de Mar, hi participaran 1.150 jugadors i jugadores d'11 a 18 anys de 16 països diferents.

Un partit del 2019 (Globasket)

Darreres Notícies

Aquesta Setmana Santa torna el torneig internacional Globasket, que portarà a Lloret de Mar 1.150 participants d’entre 11 i 18 anys, que, sumant els acompanyants, faran prop de 9.000 pernoctacions a Lloret de Mar.

La competició comptarà amb dos torns. El primer –des d’aquest divendres fins a dijous vinent- serà el principal, amb uns 950 participants, mentre que el segon es disputarà els dies després de Setmana Santa –del 19 al 23 d’abril- amb 200 jugadors.

Un partit al pavelló del Pompeu Fabra (Globasket)
Un partit al pavelló del Pompeu Fabra (Globasket)

El president i fundador de Globasket, Josep Ramon Muro, remarca que el torneig comporta un bon gruix de pernoctacions en hotels de Lloret i, conseqüentment, llocs de treball.

“Serem uns 1.150 jugadors, que amb famílies serem uns 1.800; aportarem entre 8.500 i 9.000 pernoctacions, que representarà gairebé activitat per a més de 300 persones”

Josep Ramon Muro

El 68% dels equips són de fora de l’Estat espanyol –en total hi ha representació de 16 països diferents- i el 42% són femenins.

L’objectiu principal del torneig, segons Muro, és fomentar la pràctica del bàsquet i garantir als participants que disputaran diversos partits.

“Ens anomenem l’antitorneig, Globasket no ha nascut perquè ningú sigui campió de l’NBA o l’ACB, el que fem és provocar que joves d’arreu molt diversos juguin entre ells, amb un model inclusiu no eliminatori”

Josep Ramon Muro

Els partits es disputaran entre el Pavelló Municipal i el Pavelló Pompeu Fabra i, a més, cada dia sortiran autocars per anar a jugar a municipis propers com són Tossa, Sils, Vilobí.

spot_img

El + Vist