17.1 C
Blanes
Una infermera receptant un medicament (CSMS)

Un 76% del personal infermer ja prescriu receptes a l’Àrea Bàsica de Salut de Lloret – Tossa

És una iniciativa molt positiva, perquè permet agilitzar l’accés de la ciutadania a la seva medicació.

Una infermera receptant un medicament (CSMS)

Darreres Notícies

Més de 30 professionals d’infermeria de l’Àrea Bàsica de Salut de Lloret-Tossa ja recepten fàrmacs. Això representa que un 76% dels professionals són infermers prescriptors, fet que permet agilitzar l’accés de la ciutadania a la seva medicació.

Raquel Garreta, cap d’infermeria de l’Àrea Bàsica de Salut Lloret-Tossa, de la Corporació de Salut del Maresme i La Selva, ho valora de manera molt positiva. Assenyala que la novetat és que ja hi ha dues noves vies de prescripció, per a cures i cremades, que s’afegeixen a les ja existents d’estomes absorbents i material sanitari sense recepta. A més, en breu, s’afegiran dues noves guies de prescripció, per a la hipertensió i la diabetis.

“La valoració és molt positiva, el 76% dels professionals d’infermeria de l’ABS Lloret-Tossa som prescriptors”

Raquel Garreta
circo de las estrellas

Segon Raquel Garreta, el fet que els professionals de la infermeria puguin ser prescriptors suposa tres avantatges: agilitzar el procés assistencial, millorar l’accessibilitat dels usuaris als fàrmacs necessaris i augmentar l’autonomia del personal sanitari.

“Els avantatges principals son l’agilització del procés assistencial i l’accessibilitat dels usuaris i l’autonomia dels professionals d’infermeria”

Raquel Garreta

Actualment, els centres d’atenció primària de la Corporació compten amb 73 professionals d’infermeria prescriptors. D’aquests, 33 pertanyen a l’Àrea Bàsica de Salut Lloret-Tossa, 17 a la de Calella i 23 a la de Malgrat-Palafolls. Els professionals d’infermeria, a més, han prescrit un 46,2% dels nous absorbents i un 63,6% dels nous apòsits.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist