14.9 C
Lloret de Mar

Un any dels primers pacients per Covid-19 ingressats als hospitals de la Corporació

En aquests últims dotze mesos s’han registrat per coronavirus 1.461 ingressos, 1.166 altes i 245 defuncions al territori.

-

Així ha estat la Festa de la Cultura Lloretenca més insòlita

La gala va incloure els premis que no es van poder donar el 2020 per la pandèmia.

Jornada formativa a Lloret de Mar sobre l’abordatge policial contra la violència masclista

Hi van participar, el passat divendres, una quarantena d’agents dels Mossos d’Esquadra i dels cossos de la Policia Local de Lloret, Blanes i Tossa .

11 apartaments turístics de Lloret seran l’habitatge de persones vulnerables

Formen part del programa 'Reallotgem' de la Generalitat, que fa una crida als propietaris d'immobles buits per ampliar el parc d'habitatges socials.

El nou rober de Càritas obre les portes en un local del Mercat Municipal

Sembla una botiga, amb roba i complements de segona mà, i un altell, on hi ha el magatzem i una sala on oferiran suport emocional i formació als usuaris.

Jonathan Romeo i Núria Gil guanyen, amb solvència, la 2a Lloretrail

El lloretenc ha tret dos minuts al segon, Dimitri Sirjogins, seguit d'Àngel Mullera. Núria Gil, de Reus, ha quedat 5a a la general. El podi femení l'han completat Anna Comet i Sheila Avilés.

En un any de pandèmia, hi ha hagut més de 500 hospitalitzacions per Covid a Lloret i Blanes. L’hospital comarcal de la Selva ha ingressat 416 pacients per coronavirus, i el sociosanitari de Lloret, 80. Segons fonts de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, el pic d’ingressos s’han donat en la tercera onada, ara fa un mes i mig.

La Corporació fa balanç sobre aquest any de pandèmia. Lluís Franch, director gerent, assenyala que un dels aspectes que més els “preocupa” és “un cert esgotament” que hi ha actualment en els professionals sanitaris.

La façana de l'Hospital Sociosanitari (ACN)
La façana de l’Hospital Sociosanitari (ACN)

Roser Anglès, directora Mèdica de la Corporació, destaca el procés d’adaptació que han passat els professionals sanitaris, que “han hagut de ser molt flexibles” i tots els canvis que s’han produït en la dinàmica del treball.

Hospital Comarcal de la Selva
Hospital Comarcal de la Selva

Joana Blàzquez, directora d’Infermeria, valora de manera molt positiva la tasca constant i propera als pacients que han dut a terme els infermers i infermeres de la Corporació. “En la pandèmia s’ha visibilitzat el paper” d’aquests professionals.

Personal sanitari de Blanes, aplaudint
Personal sanitari de Blanes, aplaudint en l’estat d’alarma.

Des de la detecció dels primers casos i fins al 8 de març d’aquest 2021, s’han registrat un total de 1.461 pacients ingressats per coronavirus als centres de la Corporació.

Hi ha altres dades destacades. Del total de pacients ingressats, 298 han estat crítics. A més, els equips d’Hospitalització a domicili han atès un total de 164 pacients a les seves pròpies llars. Al llarg d’aquest temps, 1.166 persones han rebut l’alta -un 80% dels casos-, mentre que s’han comptabilitzat 245 morts entre tots els centres de la Corporació.

- Publicitat -