11.7 C
Lloret de Mar

Un de cada 2 homes i una de 3 dones tindran càncer l’any 2030

Són dades que es posen de relleu amb motiu del Dia Mundial contra el Càncer, aquest 4 de febrer.

Llaços que simbolitzen la lluita contra els diferents tipus de càncer.
Llaços que simbolitzen la lluita contra els diferents tipus de càncer.

Darreres Notícies

Aquest dissabte, 4 de febrer, és el Dia Mundial contra el Càncer. Una jornada que pretén sensibilitzar la població i fer incidència en què cal prevenir la malaltia amb un estil de vida saludable, la detecció precoç i la millora dels tractaments. Es calcula que un de cada dos homes i una de cada tres dones patiran un càncer al 2030.

servicios profesionales jimenez

A la vila comptem amb la secció local de l’Associació Catalunya Contra el Càncer, que ofereix suport a malalts a través de voluntaris i amb atenció psicològica. La presidenta de l’entitat, Cristina Pané, assenyala que “la recerca és molt important, així es millora la supervivència dels malalts i l’atenció al seu entorn, ja que el càncer ens afecta a tots”.

Parada de l'associació, avui a la plaça de l'Església
Parada de l’associació Catalunya contra el Càncer, a la plaça de l’Església al 2021.

L’associació ofereix el servei d’un psicòleg especialista en càncer, que l’any passat va atendre 130 persones a l’hospital comarcal de Blanes i 23 al sociosanitari de Lloret. Entre uns i altres, va dur a terme un total de 450 visites.

Amb motiu del Dia Mundial contra el Càncer, avui comença la campanya “La compra de la teva vida”, que s’allarga fins el 12 de febrer als supermercats Consum i Novavenda, en què es recullen donatius per a l’entitat.

ary martin
La cantant Ary Martin

Ben aviat arriba una acció solidària més: el proper 19 de març es duu a terme un concert benèfic en el Teatre de Lloret a càrrec d’Ary Martin, que dedica l’espectacle al seu pare, mort de càncer ara fa un any. Les entrades es destinen íntegres a l’associació Catalunya contra el Càncer.

spot_img

El + Vist