El grup d’investigació en Psicologia de la Salut de la Universitat de Girona (UdG) està fent un estudi sobre l’impacte psicològic de la crisi de la Covid-19 en el sector dels professionals sanitaris. Una de les responsables és la psicòloga lloretenca Mònica Cunill.

A la doctora Mònica Cunill, l’acompanyen en el projecte la doctora Maria Aymerich, també del Departament de Psicologia, i la doctora Josefina Patiño, del Departament d’Infermeria. El seu objectiu és conèixer de primera mà com està afectant al sector sanitari la crisi provocada per la pandèmia del coronavirus i poder buscar mesures per prevenir problemes emocionals posteriors.
Mònica Cunill argumenta que estem vivint una situació sense precedents i és important analitzar com està afectant al sector que està a primera línia. El qüestionari per fer l’estudi compta amb diverses preguntes per valorar el nivell d’estrès que pateixen els professionals sanitaris. A més, el qüestionari també s’interessa per saber com valoren aquests professionals les mesures de protecció que s’estan aplicant. I és que la suma de tot plegat, afirma la doctora Cunill, pot tenir efectes molt negatius a mig o llarg termini.
Tot plegat, com diem, busca analitzar la situació amb precisió i poder planificar possibles programes d’intervenció per ajudar els professionals sanitaris a sostenir la situació que estem vivint. A més, al final del qüestionari s’ofereixen també petites pautes d’autocura.
L’estudi està obert a tots els professionals sanitaris de l’Estat espanyol. El qüestionari està redactat en castellà i s’hi pot accedir a través d’aquest link.