Divendres, 22 gener 2021
14.1 C
Lloret de Mar
Personal sanitari de l'Hospital Comarcal de Blanes

Un estudi analitza l’impacte psicològic de la crisi de la Covid-19 en els professionals sanitaris

Una de les responsables és la psicòloga lloretenca Mònica Cunill. Es busca valorar quin és l'estrès en el sector i buscar mesures per prevenir problemes emocionals posteriors.

Personal sanitari de l'Hospital Comarcal de Blanes

Darreres Notícies

Jaume Dulsat censura el posicionament de Junts, a Tossa de Mar, davant la negativa de l’ampliació de la C32

El candidat al PdeCat per Girona i alcalde de Lloret considera que és "una incoherència i irresponsabilitat" girar l'esquena al projecte.

Que el passeig estigui obert als taxis o que hi neixi un carril bici, propostes per a la mobilitat a la zona

L'Ajuntament ja ha començat les reunions amb veïns, entitats i gremis per copsar l'opinió de tots els sectors sobre com ha de ser la mobilitat al passeig marítim.

Lloret en Comú reclama una solució per millorar l’estat dels antics apartaments Bravapark

La formació ha presentat una moció al ple de dilluns vinent per demanar al consistori que faci pressió a la propietat i que no descarti la possibilitat d'expropiar la finca.

L’Ajuntament ja ha fet el sorteig per conformar les meses electorals per si les eleccions es fan el 14F

Ahir a la tarda es tancava el termini per fer el sorteig, però les eleccions pengen d'un fil: entre avui i demà el TSJC ha de prendre una decisió.

L’Ajuntament ha lliurat 2.600 carnets MOLL al llarg del primer any de funcionament

Aquest carnet es va crear l'any passat perquè els veïns puguin visitar gratuïtament tots els equipaments del MOLL. L'Ajuntament valora positivament la demanda.

El grup d’investigació en Psicologia de la Salut de la Universitat de Girona (UdG) està fent un estudi sobre l’impacte psicològic de la crisi de la Covid-19 en el sector dels professionals sanitaris. Una de les responsables és la psicòloga lloretenca Mònica Cunill.

A la doctora Mònica Cunill, l’acompanyen en el projecte la doctora Maria Aymerich, també del Departament de Psicologia, i la doctora Josefina Patiño, del Departament d’Infermeria. El seu objectiu és conèixer de primera mà com està afectant al sector sanitari la crisi provocada per la pandèmia del coronavirus i poder buscar mesures per prevenir problemes emocionals posteriors.

Mònica Cunill argumenta que estem vivint una situació sense precedents i és important analitzar com està afectant al sector que està a primera línia. El qüestionari per fer l’estudi compta amb diverses preguntes per valorar el nivell d’estrès que pateixen els professionals sanitaris. A més, el qüestionari també s’interessa per saber com valoren aquests professionals les mesures de protecció que s’estan aplicant. I és que la suma de tot plegat, afirma la doctora Cunill, pot tenir efectes molt negatius a mig o llarg termini.

Tot plegat, com diem, busca analitzar la situació amb precisió i poder planificar possibles programes d’intervenció per ajudar els professionals sanitaris a sostenir la situació que estem vivint. A més, al final del qüestionari s’ofereixen també petites pautes d’autocura.

L’estudi està obert a tots els professionals sanitaris de l’Estat espanyol. El qüestionari està redactat en castellà i s’hi pot accedir a través d’aquest link.

- Publicitat -

El + Vist

Campanya de donació de sang a Lloret amb la col·laboració de la Immaculada Concepció

Els alumnes de 3r d'ESO han creat el lema 'A tu te'n sobra, a ells els en falta' i han fet els cartells i la difusió. La campanya es farà aquest dijous i divendres.

Lloret acull una campanya de reciclatge d’envasos al mercat setmanal del Rieral

És una iniciativa de l’Associació de Marxants de les Comarques de Girona i PIMEComerç Girona amb la col·laboració de l’Associació de Comerciants i l’Ajuntament de Lloret.

La sèrie ‘Vida perfecta’, on hi surt Paco Moreno, s’estrena als EUA amb HBO MAX

Paco Moreno, que acaba de rodar la segona temporada, destaca que VIDA PERFECTA és una "sèrie innovadora en el sentit que el 90% la conformen dones".