17.1 C
Lloret de Mar

Un estudi analitza l’impacte psicològic de la crisi de la Covid-19 en els professionals sanitaris

Una de les responsables és la psicòloga lloretenca Mònica Cunill. Es busca valorar quin és l'estrès en el sector i buscar mesures per prevenir problemes emocionals posteriors.

Personal sanitari de l'Hospital Comarcal de Blanes
Personal sanitari de l'Hospital Comarcal de Blanes

Darreres Notícies

El grup d’investigació en Psicologia de la Salut de la Universitat de Girona (UdG) està fent un estudi sobre l’impacte psicològic de la crisi de la Covid-19 en el sector dels professionals sanitaris. Una de les responsables és la psicòloga lloretenca Mònica Cunill.

servicios profesionales jimenez

A la doctora Mònica Cunill, l’acompanyen en el projecte la doctora Maria Aymerich, també del Departament de Psicologia, i la doctora Josefina Patiño, del Departament d’Infermeria. El seu objectiu és conèixer de primera mà com està afectant al sector sanitari la crisi provocada per la pandèmia del coronavirus i poder buscar mesures per prevenir problemes emocionals posteriors.

Mònica Cunill argumenta que estem vivint una situació sense precedents i és important analitzar com està afectant al sector que està a primera línia. El qüestionari per fer l’estudi compta amb diverses preguntes per valorar el nivell d’estrès que pateixen els professionals sanitaris. A més, el qüestionari també s’interessa per saber com valoren aquests professionals les mesures de protecció que s’estan aplicant. I és que la suma de tot plegat, afirma la doctora Cunill, pot tenir efectes molt negatius a mig o llarg termini.

Tot plegat, com diem, busca analitzar la situació amb precisió i poder planificar possibles programes d’intervenció per ajudar els professionals sanitaris a sostenir la situació que estem vivint. A més, al final del qüestionari s’ofereixen també petites pautes d’autocura.

L’estudi està obert a tots els professionals sanitaris de l’Estat espanyol. El qüestionari està redactat en castellà i s’hi pot accedir a través d’aquest link.

spot_img

El + Vist