8.3 C
Lloret de Mar

Una 40a d’actuacions ha impulsat el Síndic de Greuges el 2019 a Lloret de Mar

La meitat han estat queixes i l'altra meitat, consultes.

Imatge d'arxiu del Síndic de Greuges, Rafael Ribó
Imatge d'arxiu del Síndic de Greuges, Rafael Ribó

Darreres Notícies

El Síndic de Greuges ha iniciat una 40a d’actuacions a Lloret de Mar al llarg del 2019. La meitat han estat queixes i l’altra meitat, consultes. Jaume Saura, de l’Oficina del Síndic de Greuges, valora positivament que la ciutadania faci ús del servei i hi adreci les seves queixes o consultes.

Segons l’informe de l’organisme, que s’ha fet públic recentment, no hi ha cap aspecte que ressalti molt sobre els altres, tot i que seguint la tendència d’arreu de Catalunya, la majoria de les queixes han estat motivades per assumptes socials.

En relació a les consultes, les motivacions han estat similars a les queixes, a les quals cal afegir les pensions. Pel que fa al gènere de les persones que han plantejat les queixes o consultes al Síndic de Greuges, una mica més de la meitat han estat dones.

Jaume Saura recorda que el Síndic de Greuges no fa informes vinculants, però en la gran majoria dels casos l’administració té en compte les seves recomanacions. Els ciutadans s’hi poden adreçar per problemes relacionats amb l’administració pública catalana o bé amb les empreses subministradores de serveis bàsics, com són la telefonia, el gas, l’aigua o l’electricitat.

Pel que fa al conjunt de la comarca de La Selva, s’han impulsat unes 350 actuacions.

El Síndic de Greuges obre de dilluns a divendres, de dos quarts de nou del matí a sis de la tarda. A més, ofereix un servei itinerant per poder acostar-se a diferents municipis d’arreu de Catalunya al llarg de l’any.

spot_img

El + Vist