7.6 C
Lloret de Mar

Una xerrada sobre l’alimentació complementària per a nadons, aquest dimecres a la Biblioteca

L'organitza la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, a les 11.30 hores, i cal inscripció al correu [email protected]

Un nadó menjant (Freepik)
Un nadó menjant (Freepik)

Darreres Notícies

El pas de ser nadons lactants a menjar aliments és un pas molt important a la vida dels infants. Per això és important que les famílies coneguin quina és la millor manera de fer la introducció de l’anomenada “alimentació complementària”.

D’això tracta la xerrada que la Corporació de Salut del Maresme i la Selva organitza per aquest dimecres a la Biblioteca de Lloret. Anirà a càrrec de Roser Ribas, infermera pediàtrica de l’Àrea Bàsica de Lloret i Tossa, que remarca que és molt important fer una bona introducció de l’alimentació complementària.

“És molt important, perquè quan assentes uns hàbits saludables, s’ha vist que perdura per tota la vida i, llavors, és important començar bé”

Roser Ribas

“L’alimentació complementària són aquells aliments que comencem a oferir als lactants, que els primers sis mesos estan alimentant-se només de llet, i a partir d’aleshores tot el que anem introduint és alimentació complementària”, ha explicat Roser Ribas. Atesa la importància que té, la xerrada d’aquest dimecres pretén posar sobre la taula quines són les principals recomanacions a tenir en compte.

“Explicarem com fer aquesta introducció d’una manera gradual, progressiva, respectuosa amb els lactants i, sobretot, que sigui de manera saludable i segura per evitar ennuegaments, per exemple”

Roser Ribas

Roser Ribas ha posat molt èmfasi en la necessitat de fer els àpats en família, perquè els infants agafin bons hàbits.

“Compartim aquesta estona amb ells, d’estar a taula i menjar tots junts, que nosaltres també mengem més saludable i que ells ens vegin; que en aquesta estona de taula la tele s’apagui i xerrem”

Roser Ribas

La xerrada s’adreça a pares, mares i tutors, però també a avis, tiets, professionals de llars d’infants i qualsevol persona que tingui contacte amb nadons d’entre quatre i set mesos, que és quan passen de ser lactants a començar a ingerir aliments.

Serà aquest dimecres, a dos quarts de dotze del matí, a la Biblioteca de Lloret. Els interessats en participar-hi es poden inscriure, de manera gratuïta, al correu [email protected], indicant el nom i el telèfon.

spot_img

El + Vist