14.3 C
Lloret de Mar

Unanimitat al Parlament de Catalunya per millorar la C-63 entre Lloret de Mar i Vidreres

El Parlament ha aprovat, per unanimitat, una proposta de resolució presentada per Catalunya En Comú, que pretén una sèrie de mesures de seguretat.

Un accident a la C-63
Un accident a la C-63

Darreres Notícies

Pas endavant per millorar la carretera C-63 entre Lloret i Vidreres. El Parlament de Catalunya ha aprovat, per unanimitat, una proposta de resolució en aquest sentit. Qui l’ha presentat ha estat Catalunya En Comú Podem, que demana adoptar diferents mesures per augmentar la seguretat en aquesta via.

El grup parlamentari assegura que la C-63 no es pot considerar una via ràpida, perquè al recorregut hi ha nombroses urbanitzacions. En aquest sentit, exposen que hi ha un perill destacat en els accessos i sortides a les urbanitzacions, especialment a la dels Pinars, a Lloret, i Terrafortuna, a Vidreres. A més, recorden que aquesta carretera és una via d’entrada per molts turistes que visiten la Costa Brava.

El diputat dels comuns David Cid apunta que millorar aquesta carretera és una prioritat perquè es tracta d’una de les que van registrar més accidents l’any passat a la província de Girona.

El diputat David Cid (La Xarxa)

Així doncs, el Parlament insta el Govern de la Generalitat a impulsar diferents mesures per millorar la situació de la C-63 entre Lloret i Vidreres. Les millores que demana Catalunya en Comú Podem per a la C-63 són: adoptar mesures efectives per a la reducció de la velocitat; implementar carrils de desacceleració i d’incorporació als accessos i sortides de les urbanitzacions; construir passos subterranis o elevats per facilitar la mobilitat dels vianants; i adequar els vorals des de la sortida de Lloret fins al túnel de Monturiol.

A aquesta proposta de resolució, que s’ha aprovat per unanimitat, s’han incorporat cinc esmenes, presentades per Junts per Catalunya i el Grup Parlamentari Republicà. Algunes de les propostes són la instal·lació de controls fixos de velocitat, la creació d’itineraris de vianants i la implantació de rotondes, entre altres millores.

En la presentació de la proposta de resolució, Catalunya En Comú va aprofitar per reivindicar la necessitat de millorar els accessos a Lloret sense tirar endavant la prolongació de la C-32.

 

spot_img

El + Vist