18 C
Lloret de Mar

Unes 200 persones recorden l’1-O i reivindiquen la llibertat dels presos per 100a vegada

L'acte ha acabat amb una encesa de torxes que han dibuixat un llaç gros per reivindicar la llibertat de les persones preses i exiliades.

El llaç fet amb torxes
El llaç fet amb torxes

Darreres Notícies

Recordar el referèndum de l’1 d’octubre del 2017 i, alhora, reivindicar per centena vegada la llibertat de les persones preses i exliades. Aquest ha estat el doble objectiu de la Taula per la República aquest dimecres, en què ha organitzat una concentració a la plaça de l’Església.

servicios profesionales jimenez

Unes 200 persones s’han aplegat amb totes les mesures per la Covid-19, com la distància i l’ús de mascareta. Com cada setmana des de l’octubre del 2018, l’acte ha començat amb un minut de silenci en record als presos i exiliats, tal com ha explicat el coordinador de l’ANC a Lloret, Alfons Sànchez.

concentracio 100 referendum NRLL
Un moment de la concentració (NRLL)

La concentració l’ha convocat la Taula per la República, que agrupa diferents entitats i veïns de la vila. I ho ha fet amb el doble objectiu de commemorar les 100 setmanes de concentracions i per recordar el referèndum d’ara fa tres anys.

Entre els assistents hi havia l’alcalde, Jaume Dulsat, que remarca: “Per una part és una bonica efemèride perquè fa tres anys de la reivindicació més gran que el poble català ha fet en favor de la seva llibertat i cadascú va expressar allò que va voler i, per tant, és una data fantàstica; tot i que el desenvolupament d’aquell dia va ser molt dolorós i va ser un correctiu a la democràcia, és un capital social que tenim els catalans que anhelem la llibertat i el recordem positivament. L’altra efemèride, de les cent setmanes reivindicant la justícia i la llibertat dels presos polítics i dels exiliats, és una trista efemèride perquè és un fet que no hauria d’haver ocorregut mai”.

La coordinadora d’Òmnium a la Selva marítima, Gràcia Ferrer, creu que és necessari sortir al carrer sempre que es pugui per recordar, no oblidar i continuar la lluita i fa una crida als polítics perquè vagin amb pas més ferm i sense tanta por cap a la independència de Catalunya.

Carme Bosch, una de les impulsores de les trobades setmanals, destaca que és tot un èxit haver aconseguir fer concentracions des de fa dos anys, sense fallar ni una sola setmana.

Al llarg de l’acte es van fer diferents discursos, com el de Rosa Clota, que va animar tothom a sumar-se a la concentració de cada dimecres, on seguiran reclamant llibertat, justícia i sobirania.  

concentracio 100 i referendum NRLL
La concentració d’aquest dimecres (NRLL)

Després de la concentració a la plaça de l’Església, s’ha fet una breu marxa fins a la platja, a l’alçada de l’Ajuntament, on s’ha fet una encesa de torxes per dibuixar un llaç groc per reclamar la llibertat dels presos polítics.

Val a dir que la concentració ha començat amb mitja de retard per no coincidir amb el funeral que s’ha fet aquest dimecres a la tarda en record a Yasuji Fusano, que recordem que va morir fa uns mesos per Covid-19.

spot_img

El + Vist

Article anterior
Article següent