13.9 C
Lloret de Mar
Una de les sessions del projecte de biodiversitat marina (Xatrac)

Xatrac impulsa un projecte d’educació ambiental a les escoles i instituts

La intenció és explicar als alumnes dels centres educatius de primària i secundària com es pot millorar la conservació i l’ús sostenible dels oceans i els seus recursos.

Una de les sessions del projecte de biodiversitat marina (Xatrac)

Darreres Notícies

Què es pot fer i què no a partir de diumenge, sense toc de queda ni estat d’alarma

Les mesures aprovades entraran en vigor aquest 9 de maig, quan decaigui l'estat d'alarma, i s'aplicaran durant quinze dies.

‘El inocente’, rodada en part a Lloret, número 1 de Netflix

A la vila es van enregistrar unes escenes a la plaça del Carme, al passeig marítim i l'interior del restaurant Orient Express, entre altres localitzacions.

Yagi Color, la nova aventura empresarial de dos empresaris turístics de Lloret

La Cristina Marcos i en Ryan Algar engeguen aquest projecte, després que la crisi per la Covid hagi reduït el rendiment dels seus negocis del sector del turisme.

Lloret de Mar es promociona als mercats europeus amb accions en format virtual

Durant les últimes setmanes Lloret Turisme ha participat en jornades professionals i sessions de treball amb professionals de Polònia, Bèlgica i Espanya.

L’alumna Meghna Nihalani (Coll i Rodès), al quadre d’honor de les Olimpíades d’Economia

Estudia Segon de Batxillerat i ha estat la desena classificada, en entrar al top 10 d’un total de 63 participants de Catalunya.

Xatrac ha impulsat un projecte d’educació ambiental sobre biodiversitat marina. La intenció és explicar als alumnes dels centres educatius de primària i secundària com es pot millorar la conservació i l’ús sostenible dels oceans i els seus recursos.

El projecte el lidera Ariadna Peña, que ha explicat que al llarg de deu sessions s’explica què són la biodiversitat i els ecosistemes marins, quins usos fem del mar, els problemes que generem amb aquests usos i, per acabar, es plantegen solucions amb l’alumnat.

Xatrac 3 1
XaUna de les sessions del projecte de biodiversitat marina (Xatrac)

Per a Xatrac és molt important que els infants i adolescents –que són el futur de la societat- es conscienciïn sobre la importància de la biodiversitat marina.

“Volem apropar-los aquesta natura, fer que l’estimin i sentin la necessitat de protegir-la i conservar-la”

Ariadna Peña

L’entitat lloretenca portarà el projecte a diferents municipis, però de moment ja ha fet les primeres sessions amb alumnes de primer d’ESO de l’institut Tordària, de Tordera. I les valoracions, per ara, són molt positives.

Una de les sessions del projecte de biodiversitat marina (Xatrac)
Una de les sessions del projecte de biodiversitat marina (Xatrac)

El projecte compta amb la col·laboració del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat.

- Publicitat -

El + Vist

Miguel Molina (Ferrari) fa podi a Bèlgica, a la primera cursa del Campionat del Món de Resistència

El pilot lloretenc, amb el brasiler Daniel Serra com a nou company d’equip, ha iniciat una nova temporada en aquesta categoria, després de la victòria que va obtenir fa dues setmanes en les 4 hores de Barcelona.