17.9 C
Lloret de Mar
Lectura del parlament

200 persones reclamen millores laborals per a les kellys en una concentració a Lloret

La protesta també es va fer en altres punts de l'estat.

Lectura del parlament

Darreres Notícies

Unes 200 persones es van concentrar dissabte a la tarda a Lloret de Mar per reclamar millores laborals per al col·lectiu de les Kellys, les cambreres de pisos dels hotels. La protesta es va fer, també, en altres punts de l’Estat, com Astúries, Huelva o Madrid. A Lanzarote, algunes fins i tot han declarat vaga indefinida.

En la concentració, una de les portaveus de l’associació Kellys Unión Catalunya, Eulalia Corralero, va llegir un manifest, en què va ressaltar les principals demandes del sector. El més rellevant: que les empreses no externalitzin el servei, que hi hagi més inspeccions i que es tingui en compte la càrrega de treball real que suposa la feina. El manifest també reivindica que s’avanci l’edat de jubilació i que s’ampliï el ventall de malalties laborals.

Una de les assistents va voler fer pública la seva experiència personal, en què assegura que el seu cap no es va portar bé amb ella. Entre els assistents, hi havia regidors de l’Ajuntament, tant de l’equip de govern com de l’oposició, i també els diputats del PSC al Parlament Rafel Bruguera i Beatriz Silva. Bruguera va assegurar que el Govern central té previst modificar l’Estatut dels Treballadors aquest mes de setembre i va instar la Generalitat a actuar al respecte també.

Les Kellys ja es van concentrar el 25 d’agost de l’any passat i tenen previst fer-ho cada any el mateix dia fins que es doni resposta a les seves peticions.

spot_img

El + Vist