22.8 C
Lloret de Mar
Gràfic de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya

281 terratrèmols a la comarca de la Selva entre el mes d’agost fins a mitjan setembre

Són dades de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, que assenyala que el principal terratrèmol, del 4 de setembre, va tenir 190 rèpliques.

Gràfic de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya

Darreres Notícies

La comarca de la Selva ha registrat un total de 281 terratrèmols entre el mes d’agost i fins a mitjan setembre, la majoria de petita magnitud.

- Publicitat -

Són dades de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, que assenyala que el principal terratrèmol -de magnitud 3.6, amb epicentre entre Riudarenes i Santa Coloma de Farners, que es va produir el 4 de setembre- va tenir 190 rèpliques. Aquest moviment va ser àmpliament percebut per la població, també en alguns punts de Lloret de Mar.

La sèrie sísmica, amb magnituds considerades normals per a la zona, es deu a la situació de la comarca de la Selva en una cruïlla de dos sistemes de falles.

Però gran part dels terratrèmols no han estat percebuts pels veïns, ja que són de magnituds inferiors a 1.5 o 2. A més, en cap dels casos no s’han produït danys.

Catalunya registra anualment una mitjana de 800 terratrèmols, que són fenòmens impredictibles, sobtats i recurrents en el temps.

La sismicitat a Catalunya es presenta de manera difusa, però principalment es localitza a les comarques pirinenques, aquí a la Selva i a la zona costanera.

 

spot_img

El + Vist