Dimecres, 20 gener 2021
10.7 C
Lloret de Mar
Gràfic de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya

281 terratrèmols a la comarca de la Selva entre el mes d’agost fins a mitjan setembre

Són dades de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, que assenyala que el principal terratrèmol, del 4 de setembre, va tenir 190 rèpliques.

Gràfic de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya

Darreres Notícies

Els Mossos alerten d’una onada d’estafes amb les vacunes contra la Covid-19

Les vacunes contra la Covid-19 són gestionades pel Departament de Salut i són gratuïtes.

Ple extraordinari i urgent per designar els membres de les meses electorals pels comicis del 14 de febrer

El ple es realitzarà de forma telemàtica, atesa la situació actual de la pandèmia causada per la covid-19

Es presenta l’oferta formativa del SOM per al primer semestre del 2021

Jordi Orobitg, regidor de Promoció Econòmica, assenyala que la formació està pensada per a gent aturada i també per qui està amb un ERTO.

El CH Lloret rep avui l’Igualada, rival directe per la permanència

El partit es juga aquesta nit, a partir de les 21h, al Pavelló Municipal d’Esports. A porta tancada i es podrà seguir a través d’OK Lliga TV.

El CN Lloret participa en l’Open Internacional de Terrassa amb sis nedadors

Han estat Joel Campmajó, Òscar Garcia, Marialek Márquez, Jaume Pardo, Rut Ruiz i Arnau Carnicero.

La comarca de la Selva ha registrat un total de 281 terratrèmols entre el mes d’agost i fins a mitjan setembre, la majoria de petita magnitud.

Són dades de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, que assenyala que el principal terratrèmol -de magnitud 3.6, amb epicentre entre Riudarenes i Santa Coloma de Farners, que es va produir el 4 de setembre- va tenir 190 rèpliques. Aquest moviment va ser àmpliament percebut per la població, també en alguns punts de Lloret de Mar.

La sèrie sísmica, amb magnituds considerades normals per a la zona, es deu a la situació de la comarca de la Selva en una cruïlla de dos sistemes de falles.

Però gran part dels terratrèmols no han estat percebuts pels veïns, ja que són de magnituds inferiors a 1.5 o 2. A més, en cap dels casos no s’han produït danys.

Catalunya registra anualment una mitjana de 800 terratrèmols, que són fenòmens impredictibles, sobtats i recurrents en el temps.

La sismicitat a Catalunya es presenta de manera difusa, però principalment es localitza a les comarques pirinenques, aquí a la Selva i a la zona costanera.

 

- Publicitat -

El + Vist

Campanya de donació de sang a Lloret amb la col·laboració de la Immaculada Concepció

Els alumnes de 3r d'ESO han creat el lema 'A tu te'n sobra, a ells els en falta' i han fet els cartells i la difusió. La campanya es farà aquest dijous i divendres.

Comencen a vacunar-se els professionals dels hospitals de Blanes i Calella

Aquesta setmana ha arribat una primera remesa de 150 dosis -75 per a cada centre- i es preveu que n'arribin més en els pròxims dies.

La sèrie ‘Vida perfecta’, on hi surt Paco Moreno, s’estrena als EUA amb HBO MAX

Paco Moreno, que acaba de rodar la segona temporada, destaca que VIDA PERFECTA és una "sèrie innovadora en el sentit que el 90% la conformen dones".