8.3 C
Lloret de Mar

7 detinguts per manipular els comptadors de llum i estalviar-se el 50% de la factura

Set detinguts a Lloret per manipular comptadors de llum en establiments i contractar els serveis. La Policia Nacional va arrestar dues persones que cobraven prop de 400 euros per manipular els comptadors amb l’objectiu de reduir la factura fins a en un 50% i cinc propietaris de vuit negocis de la localitat que van contractar […]

Un comptador manipulat
Un comptador manipulat

Darreres Notícies

Set detinguts a Lloret per manipular comptadors de llum en establiments i contractar els serveis. La Policia Nacional va arrestar dues persones que cobraven prop de 400 euros per manipular els comptadors amb l’objectiu de reduir la factura fins a en un 50% i cinc propietaris de vuit negocis de la localitat que van contractar els serveis. El perjudici econòmic ocasionat en total a l’empresa elèctrica suma 50.000 euros, als quals se sumen 20.000 euros més pels danys materials ocasionats en les instal·lacions.

Aquesta modalitat delictiva, coneguda com la màgia del llum, es basa en la manipulació indeguda dels mesuradors instal·lats per la companyia distribuïdora. D’aquesta manera, una part de l’energia consumida no pot ser registrada i el titular paga fins a la meitat en la factura corresponent.

La recerca va permetre la detecció de diversos fraus en diferents establiments de Lloret i la identificació dels dos màxims responsables de les manipulacions. El primer, electricista d’ofici, utilitzava els seus coneixements tècnics per dur a terme els canvis en els comptadors. El segon feia funcions comercials de captació de potencials clients a través de missatgeria instantània, mitjançant contactes facilitats per un altre membre del grup. Una vegada concertat el servei, es personaven en el local per materialitzar la manipulació dels aparells de mesurament, per la qual cosa cobraven uns 400 euros.

Als dos principals detinguts els han imputat els delictes d’integració en grup criminal i defraudació de fluid elèctric.

spot_img

El + Vist